Een kerstmenu samenstellen kan nog weleens lastig zijn. Want, keuzes, keuzes en... oh ja, keuzes! Welke gerechten passen bij elkaar? Allerhande helpt je een eind op weg met deze vier kerstmenu’s. 

De 4 kerstmenu’s

1. Favorieten van de redactie
Verrassend en makkelijk. De zalm, kip in braadzak en risotto kúnnen niet mislukken. Supereasy, maar ze zien eruit alsof je dagen in de keuken hebt gestaan. En de banoffee cake hoef je alleen goed te timen: het opstijven duurt het langst. Voor een zorgeloze Kerst met een gouden randje! Om te zien hoe makkelijk het kan, bekijk je hier de video voor de ingelegde zalm en hier hoe je de banoffee cake maakt.

2. Hip & happening
Wil je eens iets anders dan anders? Met dit menu genieten je gasten van bekende ingrediënten die je op een heel nieuwe manier serveert. Pompoen goes hasselbackstyle, de salade maak je met quinoa en bulgur en het toetje is -verplicht!- een rommeltje. Zien hoe je de kerstkrans van meringue maakt? Bekijk de video hier.

3. Perfect voor kids
Met dit diner is "lust ik niet" geen optie. De truc: je laat iedereen lekker zelf zijn voorgerecht samenstellen, het altijd-goed-gehakt-brood serveer je met drie sauzen en ook bij de groenten kiest iedereen zelf zijn topping. Van de kruidige polentapunten maakten we ook een video. Het toetje flans je na het diner zo in elkaar. 

4. Lekker vega
Superfeestelijk, dit vegetarische kerstdiner. Je eerste gang - een truffel van avocado en geitenkaas - is al spectaculair en dan moet het hoofdgerecht - Biet Wellington - nog komen! Zelfs de aardappeltaart XL ziet er indrukwekkend uit. Je ziet hoe makkelijk hij te maken is in deze video. Ook het nagerecht is een plaatje. Dat wordt oh's en ah's scoren dit jaar.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.