Oud en Nieuw recepten
Oud en Nieuw recepten

Oud en Nieuw recepten

Een nieuw jaar wordt feestelijk ingeluid en het oude jaar feestelijk afgesloten. Het liefst met veel familie en vrienden bij elkaar én de heerlijkste hapjes. Zelfgemaakt, zelfgekocht of een beetje van allebei m.b.v. het borrelassortiment van ah.nl

Mini-oliebollen met cranberry
Mini-oliebollen met cranberry

Mini-oliebollen met cranberry

Ingrediënten

voor 50 porties
  • 125 g gedroogde cranberry's
  • 300 ml kokend water
  • 500 ml karnemelk
  • 14 g gedroogde gist
  • 2 el kristalsuiker
  • 500 g tarwebloem
  • 1 middelgroot ei
  • 1 tl zout
  • 50 g ongezouten pistachenoten
  • 1 liter arachideolie
  1. Doe het fruit in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 15 min. staan. Giet af.
  2. Verwarm ondertussen voorzichtig de karnemelk in een steelpan op laag vuur tot lauwwarm. Doe de gist en suiker in een kom. Roer de karnemelk erdoor.
  3. Zeef de bloem boven een kom. Klop het ei los in een diep bord.
  4. Maak in het midden van de bloem een kuiltje. Schenk hier het gistmengsel en het ei in. Voeg het zout toe. Roer met een houten lepel tot een samenhangend beslag.
  5. Snijd het fruit grof en hak de pistachenoten grof. Meng door het beslag. Dek af met een warme, lichtvochtige doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
  6. Verhit de olie in een ruime pan tot 180 °C of zet de frituurpan aan. Doop 2 eetlepels in de olie en schep bolletjes ter grootte van een flinke walnoot van het beslag. Bak er max. 6 per keer in 3 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig en laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met poedersuiker.