Een nieuw jaar wordt feestelijk ingeluid en het oude jaar feestelijk afgesloten. Het liefst met veel familie en vrienden bij elkaar én de heerlijkste hapjes. Zelfgemaakt, zelfgekocht of een beetje van allebei m.b.v. het borrelassortiment van ah.nl

Samen terugblikken, spelletjes doen, praten over goede voornemens, en natuurlijk knallen met bubbels en vuurwerk. Daar horen lekkere hapjes bij en de oliebollen mogen op oudejaarsavond niet ontbreken!

Oude bollen
Geen Oud en Nieuw zonder oliebollen. Deze traditie bestaat al heel lang in Nederland. We eten de bollen in Nederland al sinds de achttiende eeuw. Daarvoor aten we oliekoeken. Dit totdat verschillende kookboeken aanraadden meer olie te gebruiken om in te bakken, waardoor de koeken de ruimte kregen om boller te worden. Zo borrelde de oliebol boven en die zijn we blijven eten. De bol is niet alleen populair tijdens oud en nieuw, je kunt dit feestgebak ook altijd op de kermis eten. Niet iedereen bakt de oliebollen zelf terwijl die wel het lekkerst zijn! Steel dit jaar de show met zelfgebakken oliebollen. In de kookles oliebollen bakken laat Allerhande stap-voor-stap zien hoe je ze het beste bakt. Varieer eens met appels, rozijnen, cranberry's en pecan noten. Of ga voor hartig en kies voor olijfjes en tomaten.

Feestelijke borrelhapjes
Maar voordat de oliebollen en appelflappen op tafel komen, kun je tal van borrelhapjes serveren gedurende de avond. Allerhande geeft allerlei borrelrecepten voor kleine gerechtjes die prima bij de lange, gezellige avond passen.

Lees meer

Oud en Nieuw recepten (402)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.