MonChoutaart

Mmmm… MonChoutaart! Deze romige no-bake taart is gegarandeerd een hit. Niet al te moeilijk en genoeg manieren om mee te variëren! Kies bijvoorbeeld voor een knapperige koekbodem en vers fruit of serveer ‘m in een kek glaasje.

MonChoutaart recepten

MonChoutaart maken
MonChoutaart maken

MonChoutaart maken

Ingrediënten

voor 8 porties
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 225 g bosbessenjam
  • 200 g theebiscuit
  • 200 g roomkaas naturel
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 250 ml verse slagroom
  • 8 g vanillesuiker
  • 8 g slagroomversteviger
  • 3 bananen
  • 430 g Hak taart & vlaaifruit kersen in blik

Nodig in de keuken

  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 24 cm)
  1. Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door. Verkruimel de biscuits in een keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller. Meng de biscuit met het boter-jammengsel. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel. Laat de bodem minimaal 20 min. in de koelkast afkoelen. 

  2. Klop ondertussen de roomkaas met de basterdsuiker los. Klop de slagroom met de vanillesuiker en slagroomversteviger en meng door de roomkaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
  3. Snijd de bananen in plakjes en verdeel over het roomkaasmengsel. Verdeel de vlaaivulling erover en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Wat is MonChou?

MonChou, ook wel Frans voor ‘mijn liefje’, is een merk van verse roomkaas die je op veel verschillende manieren in een gerecht kunt verwerken. De roomkaas kan niet alleen gebruikt worden als beleg, maar ook als een basis voor sauzen en natuurlijk: taart!

Hoe bewaar je MonChoutaart?

Een verse, zelfgemaakte MonChoutaart kun je maximaal 2 dagen in een afgesloten bak in de koelkast bewaren. Je kunt de houdbaarheid van de taart met 2 maanden verlengen door de taart in te vriezen. Vries de taart in zonder garnering en verpak ‘m luchtdicht.

Trek in MonChoutaart? Laat de taart dan tussen de 12 en 24 uur ontdooien in de koelkast, afhankelijk van de grootte van het stuk taart. Serveertip: verdeel de toppings - zoals het vlaaifruit - vlak voor het serveren over de taart om de frisse bite te behouden.

Hoe varieer je met MonChoutaart?

Giet de klassieker in een nieuw jasje met deze MonChoutaart in een glaasje. Simpel en een feestje voor het oog! In plaats van de bakvorm vullen we glaasjes met kokoskoekjes en verse ananas: een tropische verrassing.

Houd je het liever dicht bij de klassieke taartvorm, maar ben je toch op zoek naar een spannende twist? Kies dan voor de MonChoutaart met verse appelstukjes en spicy kaneel of stoofperen en ahornsiroop.

Monchoutaart

Ben je op zoek naar een lekker taartrecept? Bekijk dan eens deze handige receptvideo van Allerhande voor monchoutaart. De bodem wordt gemaakt van koekjes en bosbessenjam. De vulling bestaat uit roomkaas, suiker, slagroom, banaan en kersen. Monchoutaart maken: Verhit 50 gram boter en 225 gram bosbessenjam in een steelpan en roer door elkaar. Maal 240 gram theebiscuit fijn in een keukenmachine. Meng het boter-jammengsel door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter en druk goed aan met een lepel. Laat minstens 20 minuten afkoelen in de koelkast.Klop ondertussen met een mixer 200 gram roomkaas en 125 gram basterdsuiker luchtig. Klop 250 milliliter slagroom met een zakje vanillesuiker en een zakje slagroomversteviger en meng door de roomkaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Pel 3 bananen, snijd ze in plakjes en verdeel over het roomkaasmengsel. Schenk een blik vlaaifruit kersen erover en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.Zo maak je monchoutaart. Eet smakelijk!
03:09