Recept afbeelding: MonChoutaart

MonChoutaart

Mmmm… MonChoutaart! Deze romige no-bake taart is gegarandeerd een hit. Niet al te moeilijk en genoeg manieren om mee te variëren! Kies bijvoorbeeld voor een knapperige koekbodem en vers fruit of serveer ‘m in een kek glaasje.

Wat is MonChou?

MonChou, ook wel Frans voor ‘mijn liefje’, is een merk van verse roomkaas die je op veel verschillende manieren in een gerecht kunt verwerken. De roomkaas kan niet alleen gebruikt worden als beleg, maar ook als een basis voor sauzen en natuurlijk: taart!

Hoe bewaar je MonChoutaart?

Een verse, zelfgemaakte MonChoutaart kun je maximaal 2 dagen in een afgesloten bak in de koelkast bewaren. Je kunt de houdbaarheid van de taart met 2 maanden verlengen door de taart in te vriezen. Vries de taart in zonder garnering en verpak ‘m luchtdicht. 

 

Trek in MonChoutaart? Laat de taart dan tussen de 12 en 24 uur ontdooien in de koelkast, afhankelijk van de grootte van het stuk taart. Serveertip: verdeel de toppings - zoals het vlaaifruit - vlak voor het serveren over de taart om de frisse bite te behouden. 

Hoe varieer je met MonChoutaart?

Giet de klassieker in een nieuw jasje met deze MonChoutaart in een glaasje. Simpel en een feestje voor het oog! In plaats van de bakvorm vullen we glaasjes met kokoskoekjes en verse ananas: een tropische verrassing. 

 

Houd je het liever dicht bij de klassieke taartvorm, maar ben je toch op zoek naar een spannende twist? Kies dan voor de MonChoutaart met verse appelstukjes en spicy kaneel of stoofperen en ahornsiroop