Cupcakes zijn behalve een heerlijke traktatie ook vaak prachtige kunstwerkjes. Leuk en simpel om te bakken, geweldig om te versieren! Alle gouden baktips vind je hier.

Cupcakes bakken
Het is een onweerstaanbare trend, cupcakes bakken. In Amerika zijn cupcakes cultureel erfgoed en zul je ze veel zien op feesten, bruiloften en als onderdeel van een high tea. In Nederland zijn de versierde cakejes inmiddels ook razend populair.
Cupcakes zijn kleine cakejes, gemaakt als éénpersoonshapje. Ze bestaan in de basis uit een mix van boter, suiker, ei, bloem en een beetje melk. Aan dit basisbeslag kunnen allerlei ingrediënten worden toegevoegd: zoals vruchten, noten en stukjes chocolade. Je bakt cupcakes in een speciale muffinvorm. Door de cupcakes in papieren vormpjes in zo'n vorm te bakken, rijzen ze goed en lopen ze niet uit in de breedte.
Dankzij hun kleine formaat hebben de cupcakes maar weinig tijd nodig om gaar te worden. Bekijk de kookles cupcakes maken om precies te leren hoe je de beste cupcakes bakt.

Cupcakes versieren
Het versieren van cupcakes is een feest voor creatievelingen. Met verschillende toppings kun je de mooiste creaties maken. Klassieke cupcakes worden voorzien van een laagje suikerglazuur, dat je met fruit(sap), koffie of cacao kleur en smaak kunt geven. Maar ook een wat steviger mengsel van boter, roomkaas en poedersuiker is een populaire decoratie. Hiermee kun je bijvoorbeeld heel goed mooie rozetten maken, met behulp van een spuitzak. Andere versiertips zijn bijvoorbeeld zelfgemaakte marsepeinen figuurtjes, gehakte noten, chocoladekrullen, gesuikerde bloemblaadjes en eetbare zilveren parels. Je kunt je fantasie de vrije loop laten en er je eigen kunstwerk van maken. Kinderen vinden het geweldig om samen cupcakes te bakken en te versieren. Succes verzekerd!

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.