Lunch

Zoek je de beste lunchrecepten? De lekkerste lunchgerechten spot je hier op een rij. Met bijzondere broodjes, omeletten, soepen en nog veel meer.

Lunch
Net als het ontbijt is de lunch een belangrijk moment van de dag. Eet je niet dan word je flauw en neemt je energielevel af. Niet voor niets werd er vroeger juist tussen de middag warm gegeten zodat je genoeg energie had om de middag door te komen. Die traditie kennen we bijna niet meer, maar ook met een wat lichtere lunch kun je alle kanten op. Allerhande geeft je de lekkerste recepten voor de broodnodige variatie.

Stokbrood 'gezond' XL met boerenkaas
Stokbrood 'gezond' XL met boerenkaas

Stokbrood 'gezond' XL met boerenkaas

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 stokbrood wit
  • 3 el mosterdmayonaise
  • 1 krop romainesla
  • 3 snoepkomkommers
  • 3 el Amsterdamse uitjes
  • 200 g semi-zongedroogde tomaten
  • 4 plakken belegen boerenkaas
  • 4 plakken gerookte boerenachterham
  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn. Halveer het brood in de lengte. Besmeer de snijkanten met de mayonaise. Haal een blaadje per persoon van de sla los en beleg de onderste helft van het stokbrood ermee. Snijd de komkommers in schuine plakjes. Halveer de Amsterdamse uitjes. Laat de tomaatjes uitlekken.
  2. Beleg het brood achtereenvolgens met de plakken kaas en ham. Verdeel de komkommer, Amsterdamse ui en tomaatjes over het brood. Bestrooi met het ei-kruim en peper. Leg de bovenkant van het brood erop en druk licht aan. Serveer het brood in zijn geheel op een plank en snijd in stukken.