Moederdag 2019 valt op 12 mei. Cadeau voor Moederdag? Zet haar de hele dag in het zonnetje. Begin goed met een ontbijtje op bed. Mama is de liefste en dus mag je haar op die ene dag in het jaar extra verwennen, bijv. met een moederdagcadeau van ah.nl/moederdag

Eén dag per jaar worden alle moeders extra verwend. In Nederland is dit de tweede zondag van mei. In sommige landen valt moederdag op een andere dag. In Frankrijk is het bijvoorbeeld de laatste zondag van mei en in Argentinië krijgen de moeders op de derde zondag van oktober ontbijt op bed.

Moederdag
Het vereren van moeders werd door de Grieken al gedaan. In het begin van de lente op 15 maart vierden ze het bestaan van de Moeder der Goden Rhea. Maar moederdag zoals wij deze kennen en vieren kennen we hier in Nederland sinds 1925, nog niet eens zo heel lang dus.

Moederdag cadeautje
De dag begint met ontbijt, want een ontbijt op bed is een must! Verras je moeder bijvoorbeeld met een appelpannenkoek uit de oven, een verse smoothie en natuurlijk een eitje. Allerhande helpt je en laat in dit filmpje zien hoe je een eitje kookt.
In dit thema vind je de lekkerste moederdag recepten voor meer inspiratie. Maak het dienblad extra feestelijk door er zelf geplukte bloemen in een vaasje op te zetten of maak met een mooi lintje een minibosje. Natuurlijk geef je je moeder ook een cadeau. Zelf iets knutselen is altijd een schot in de roos. Maar een moederdagcadeautje kopen kan natuurlijk ook. Waar mama vast ook blij van wordt, is een zelfgemaakt én zelf voorgedragen moederdaggedicht!

Moederdagetentje
Om je moeder te verwennen ga jij de keuken in op moederdag. Bak bijvoorbeeld je moeders lievelingstaart. Houdt ze van witte chocoladetaart, appeltaart of is ze dol op vlaaien? Bekijk de kookles appeltaart en leer de perfecte taart te bakken! Op de videopagina vind je een handige verzameling filmpjes om je te helpen bij het bakken.

Als je een echte keukenprins of prinses bent, draai je natuurlijk ook nog even een diner in elkaar. Ben je niet zo zeker van je keukenkunsten of heb je weinig tijd? Trek dan gewoon het fondue- of gourmetstel uit de kast en laat je moeder dan weer zelf wat in het pannetje roeren!

Lees meer

Voor mama

Sst, mama slaapt nog. Verras je moeder met zelfgebakken koekjes, de mooiste taart of de lekkerste cupcakes. Papa, kun je even helpen?

recept Moe­der­dag plaat­taart bo­log­ne­se met pa­pri­ka­hart­jes

Moe­der­dag plaat­taart bo­log­ne­se met pa­pri­ka­hart­jes

55 min.
(0)
recept Kwark­taart met aard­bei­en

Kwark­taart met aard­bei­en

3 u. 35 min.
(0)
recept Bla­der­deeg­hart­jes voor Moe­der­dag

Bla­der­deeg­hart­jes voor Moe­der­dag

57 min.
(0)
recept No-ba­ke aard­bei­enkwark­taartjes

No-ba­ke aard­bei­enkwark­taart­jes

2 u. 25 min.
(0)

Moederdag recepten (232)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.