Visgerechten

Met een mooi visgerecht steel je zeker de show! Bakken, stomen, grillen: vis is een echte alleskunner. Ga je voor zalm of voor een stukje gebakken kabeljauw? Als dat niet een feestje (v)is!

Visrecepten

Kabeljauwfilet met mosselen, wortel en zeekraal
Kabeljauwfilet met mosselen, wortel en zeekraal

Kabeljauwfilet met mosselen, wortel en zeekraal

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 120 g winterpeen
  • 2 kg verse mosselen
  • 520 g kabeljauwhaasje
  • 1 el patentbloem
  • 2 el milde olijfolie
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 100 g zeekraal
  • 150 ml droge witte wijn
  • 150 ml verse slagroom

Nodig in de keuken

  • hapjespan
  1. Schil en snijd de peen in kleine blokjes van een 1⁄2 cm (brunoise). Spoel de mosselen goed met koud water. Geef openstaande mosselen een tikje op het aanrecht. Gooi weg als ze open blijven staan of beschadigd zijn. Dep de kabeljauwhaasjes droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout. Doe de bloem in een bord en wentel de vis erdoor. Schud overtollige bloem van de vis.
  2. Verhit de olijfolie met de ½ van de boter in de hapjespan en bak de vis 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de zeekraal al omscheppend 3 min. op middelhoog vuur. Houd de vis en zeekraal warm op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie.
  3. Doe de peen en mosselen in de hapjespan, zet het vuur hoog en bak 2 min. Blus af met de witte wijn en slagroom en kook 4 min. met de deksel op de pan. Haal van het vuur. Gebruik een mosselschelp om de mosselen uit hun schelp te halen. Gooi lege schelpen weg, houd een handjevol apart. Doe de mosselen zelf terug in de saus.
  4. Verdeel de kabeljauw over warme borden. Verdeel de mosselen met peen en wittewijnsaus over de vis. Verdeel de zeekraal en de achtergehouden mosselschelpen erover en serveer.

The wild one

Deze gerookte zalm van Fish Tales komt direct uit het wild. Niet gekweekt dus, maar puur natuur. De sockeye zalm jaagt op open zee zo'n 5 jaar lang op voedsel, veelal kleine schaaldieren. Dat geeft deze zalm de unieke prachtige dieprode kleur. Na de duurzame vangst in de wateren rondom Alaska wordt de vis zonder poespas door Fish Tales gerookt. Gerookte zalm op z'n best. Lekker zo op toast, of in een salade. De zalm is hier te koop. 100% wild, 100% duurzaam, 100% lekker.

Omega's uit de Yukon

Deze fantastische wilde zalm van Fish Tales wordt kleinschalig gevangen door de inheemse Yup'ik gemeenschap aan de monding van de Yukon rivier in Alaska. Deze rivier is de langste zalmrivier ter wereld en zorgt voor de zalm met de hoogste omega 3's ter wereld. Niet alleen ontzettend lekker, maar super gezond dus. Na de vangst wordt de vis direct verwerkt en volgens de nieuwste technieken ingevroren. Je zult het proeven, net zo lekker als verse zalm. De zalm is hier te koop. 100% wild, 100% duurzaam, 100% lekker.

Zalm bakken

Zalm bakken: het lijkt moeilijker dan het is. Maar als je de zalmfilet eerst op de 'mooie'  kant  bakt en daarna op de huid, kan het niet misgaan. Meer dan een beetje peper, zout en olie heeft deze smaakvolle vis niet nodig.Ingrediënten voor gebakken zalm2 stukken zalm à 170 g1 el milde olijfolieZo begin jeDep de zalm droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm aan beide kanten met versgemalen zout en peper. Verhit de olie middelhoog vuur in een kleine koekenpan met dikke bodem. Zet het vuur niet te hoog, je wil dat de zalm als hij bruin is, ook gaar is.Zalm bakkenBak de zalm ca. 3 min. op de 'mooie' kant, de kant waar geen huid heeft gezeten. Draai als de zalm goudbruin is om met een bakspatel, zet het vuur laag en laat in nog 3-4 min. gaar worden. De binnenkant moet nog een beetje glazig zijn, maar wel bijna uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt. Draai de zalm niet meer om, je loopt het risico dat hij dan uit elkaar valt.
00:23