Visgerechten
Visgerechten

Visgerechten

Met een mooi visgerecht steel je deze kerst zeker de show! Bakken, stomen, grillen: vis is een echte alleskunner. Ga je voor zalm in een knapperig jasje of voor zacht gestoomde scholfilet? Als dat niet een feestje (v)is!

Visrecepten

Zalm Wellington maken
Zalm Wellington maken

Zalm Wellington maken

Ingrediënten

voor 8 personen
 • 650 g verse zalmfilet
 • 250 g kastanjechampignons
 • 10 g verse platte peterselie
 • 13 g verse bieslook
 • 200 g gerookte zalm
 • 1 rol vers bladerdeeg
 • 1 middelgroot ei

Nodig in de keuken

 • bakpapier
 • deegroller
 1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
 2. Halveer de zalmfilet in de lengte. Bestrooi de stukken met peper en zout en leg ze op elkaar.
 3. Snijd de champignons zeer fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak ze op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt. Snijd de peterselie en bieslook fijn en meng met peper en zout door het champignonmengsel. Laat afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.
 4. Leg de gerookte zalm in 3 rijen boven elkaar, elkaar iets overlappend, op een stuk vershoudfolie van 30 x 40 cm.
 5. Verdeel het champignonmengsel erover en leg de zalmfilet erop. Rol met behulp van de vershoudfolie de gerookte zalm strak om de zalmfilet.
 6. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier uit de verpakking. Snijd het deeg op maat. Leg de zalm erop, verwijder de folie en vouw het deeg erom. Het deeg mag 1 cm overlappen. Druk de randen goed aan en leg met behulp van het papier met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
 7. Rol het overtollige deeg uit. Steek er met een uitsteekvormpje figuurtjes uit en plak deze met een beetje water op de zalm wellington.
 8. Splits het ei en klop de eidooier los. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg ermee. Het eiwit wordt niet gebruikt.
 9. Bak de wellington ca. 25 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd de wellington aan tafel in dikke plakken.

The wild one

Deze gerookte zalm van Fish Tales komt direct uit het wild. Niet gekweekt dus, maar puur natuur. De sockeye zalm jaagt op open zee zo'n 5 jaar lang op voedsel, veelal kleine schaaldieren. Dat geeft deze zalm de unieke prachtige dieprode kleur. Na de duurzame vangst in de wateren rondom Alaska wordt de vis zonder poespas door Fish Tales gerookt. Gerookte zalm op z'n best. Lekker zo op toast, of in een salade. De zalm is hier te koop. 100% wild, 100% duurzaam, 100% lekker.

Omega's uit de Yukon

Deze fantastische wilde zalm van Fish Tales wordt kleinschalig gevangen door de inheemse Yup'ik gemeenschap aan de monding van de Yukon rivier in Alaska. Deze rivier is de langste zalmrivier ter wereld en zorgt voor de zalm met de hoogste omega 3's ter wereld. Niet alleen ontzettend lekker, maar super gezond dus. Na de vangst wordt de vis direct verwerkt en volgens de nieuwste technieken ingevroren. Je zult het proeven, net zo lekker als verse zalm. De zalm is hier te koop. 100% wild, 100% duurzaam, 100% lekker.

Zalm Wellington

Zalm Wellington komt uit hetzelfde ‘nest’ als beef Wellington en is te herkennen aan dat heerlijke jasje van bladerdeeg om de vis of het vlees. Zalm snijdenVerwarm de oven voor op 200 graden. Halveer 650 gram zalmfilet in de lengte. Bestrooi de stukken met peper en zout en leg ze op elkaar. Snijd 250 gram kastanjechampignons zeer fijn. Verhit 15 gram boter in een koekenpan en bak ze op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt. ChampignonmengselSnijd 10 gram peterselie en 13 gram bieslook fijn en meng met peper en zout door het champignonmengsel. Laat afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur. Strak in vershoudfolieLeg 200 gram gerookte zalm in 3 rijen boven elkaar, elkaar iets overlappend, op een stuk vershoudfolie van 30 bij 40 centimeter. Verdeel het champignonmengsel erover en leg de zalmfilet erop. Rol met behulp van de vershoudfolie de gerookte zalm strak om de zalmfilet. Vis moet rollenRol 270 gram vers bladerdeeg uit op het bakpapier uit de verpakking. Snijd het deeg op maat. Leg de zalm erop, verwijder de folie en vouw het deeg erom. Het deeg mag 1 cm overlappen. Druk de randen goed aan en leg met behulp van het papier met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Uitsteken(d)Rol het overtollige deeg uit. Steek er met een uitsteekvormpje figuurtjes uit en plak deze met een beetje water op de zalm wellington. Splits 1 ei en klop de eidooier los. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg ermee. Het eiwit wordt niet gebruikt. Bakken en rustenBak de wellington ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd de wellington aan tafel in dikke plakken. Zo maak je zalm Wellington.
02:51