Smoothie

Raadsel: het kan alle kleuren van de regenboog hebben, is gemaakt van fruit en groenten en je kunt het drinken. Juist, een smoothie! Een kleurrijker drankje is er bijna niet. Ontdek jouw favoriet.

Smoothie recepten

Tropische smoothie maken
Tropische smoothie maken

Tropische smoothie maken

Ingrediënten

voor 1 personen
  • 1 limoen
  • 4 takjes verse munt
  • 125 g diepvries ananas
  • 100 ml boomgaardsap appel
  • 100 ml kokoswater
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • smoothiemaker
  1. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  2. Haal de blaadjes van de takjes munt.
  3. Doe de ananasstukjes met het boomgaardsap appel en het kokoswater, limoensap en de limoenrasp in de smoothiemaker. Pureer in 30 sec. tot een glad drankje.
  4. Schud de mengbeker halverwege het pureren.

Wat is een smoothie?

Een smoothie is een koud drankje waar meestal fruit en groente in zit. Je maakt smoothies lekker romig door (plantaardige) melk of yoghurt toe te voegen, en je zorgt voor een extra goedgevulde smoothie met havermout of noten(pasta). In de zomer maak je het drankje lekker fris met ijs of bevroren fruit. Breng de smoothie eventueel nog extra op smaak met specerijen als kaneel, vanille of kardemom. Pureer alles met behulp van een blender, staafmixer of keukenmachine.

Hoe varieer je met smoothies?

Met smoothies kun je oneindig variëren. In principe kun je er alle soorten fruit, groente (die je rauw kunt eten) en (plantaardige) zuivel in verwerken die je lekker vindt. Je kunt smoothies zo zoet of hartig en gezond maken als je wilt: van een zoete mangosmoothie tot een groene boerenkoolsmoothie. Je kunt ook met verschillende kleuren werken, zoals in deze smoothie met gekleurde laagjes, of met een tropische swirl. Voor de echte pro’s: maak een smoothiebowl! Dit is een smoothie in een kom, belegd met ingrediënten als kokos, granola, noten en fruit. Fantastisch als ontbijt!

Smoothies: hoe bewaren en invriezen?

Smoothies kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje of beker. Schudden voor gebruik! Je kunt ook een smoothie maken en die invriezen: in de vriezer is-ie maximaal 3 maanden houdbaar. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bakje, zodat de smoothie bij het invriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst. Ontdooien doe je door de smoothie een dag voor gebruik uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. Mix eventueel nog even met een blender, staafmixer of in de keukenmachine.

Unicorn smoothie

Smoothie goes unicorn! Van deze drie kleuren fruitsmoothie is ieder kind in de wolken! Drink ‘m bij het ontbijt of trakteer het betoverende drankje in de klas. Een ding is zeker: de smaak is magisch.
00:22