Makkelijke recepten
Makkelijke recepten

Makkelijke recepten

Makkelijke recepten koken zonder poespas: dat kan. Hier vind je al onze recepten met minder dan 5 ingrediënten plús recepten die in 15 minuten op tafel staan. Lekker snel en makkelijk!

Makkelijke recepten

Pasta carbonara voor 1
Pasta carbonara voor 1

Pasta carbonara voor 1

Ingrediënten

voor 1 personen
  • 100 g spaghetti
  • 50 g gerookte spekreepjes
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 5 g verse platte peterselie
  • 1 klein ei
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af maar bewaar een kopje kookvocht. Bewaar de pasta van het vuur af. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur 5 min.
  2. Rasp ondertussen de kaas. Snijd de peterselie fijn. Klop het ei los in een kommetje. Voeg 15 g kaas toe en breng royaal op smaak met versgemalen peper.
  3. Voeg de spekreepjes inclusief het bakvet toe aan de pasta. Roer er het eimengsel door. Voeg als de pasta te droog is wat kookvocht toe. Verdeel de pasta over een diep bord. Bestrooi met de peterselie en de rest van de kaas.

De perfecte smaakmaker

Smaak bepaalt voor een groot gedeelte het succes van je gerecht. Kikkoman sojasaus is een heerlijke, natuurlijk gebrouwen smaakmaker. Het geeft een uitgesproken ronde, volle Umami-smaak aan een gerecht. Umami is één van de vijf basissmaken en betekent in het Japans hartig. Het versterkt de andere smaken in een gerecht en creëert daarmee een volle, intense smaakbeleving. Voeg Kikkoman toe aan jouw favoriete makkelijke gerecht en geniet van deze heerlijke smaaksensatie! (advertorial)