Zomerrecepten

De zomer in je bol én op je bord. Ontdek je nieuwe favoriete zomergerechten en haal de zon in je keuken, weer of geen weer. Van overvolle salades tot rokerige pulled pork van de barbecue en spannende cocktails: wij hebben hét recept.

Zomer recepten

Zo maak je een zomerse pastasalade
Zo maak je een zomerse pastasalade

Zo maak je een zomerse pastasalade

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g fusilli
  • 1 komkommer
  • 400 g rivolo-cherrytomaten
  • 250 g warmgerookte zalmstukken
  • 85 g rucola
  • 90 g koelverse pestospread
  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Was ondertussen de komkommer, halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in plakjes en snijd deze in reepjes. Halveer de tomaten.
  2. Giet de pasta af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Haal het vel van de zalm en verdeel de vis in stukjes. Meng de pasta met de zalm, komkommer, tomaat, rucola en pestospread en serveer op een grote schaal. Breng op smaak met peper en zout.

Zo doe je dat: 3x zomerse salades

Zomer = tijd voor salades! Een frisse salades kan altijd en overal: als (to go) lunch, bijgerecht of lichte hoofdmaaltijd. Neem ze mee naar werk of een picknick in het park, of eet ze lekker op bij de barbecue in de tuin. Wist je trouwens dat je ook salade kunt grillen op de barbecue? Dat doen we met onze gegrilde salade caprese. Wie gek is op pastasalade moet de pastasalade ‘carbonara’ proberen. Op zoek naar een wat lichtere salade? Met onze venkelsalade tover je echt de zon op je bord! Extra bijzonder door de paarse dressing van bramen.  
00:56