Stamppot move over, het is tijd voor lentegerechten. De natuurlijk ontwaakt en de wereld wordt weer stukje bij beetje groen.

Seizoensgroenten
Eten wat de natuur biedt, dan eet je vers en voordelig. In de lente zet je dan witlof, radijsjes, asperges, haricots verts en tomaten op het menu.

Asperges
Asperges worden volgens traditie geoogst vanaf de tweede donderdag in april tot 24 juni. Het seizoen is dus kort, haal eruit wat erin zit. Kook asperges kort of snipper ze rauw door een salade. Bekijk het instructiefilmpje asperges schillen voor tips.

Tomaten
Al eten we hem het hele jaar door, eigenlijk is het een echte lentetopper: de tomaat. Hij is er in vele soorten en maten. Wil je ‘m vullen? Kies dan een stevige tomaat, zoals de vleestomaat. Trostomaten hebben een net wat vollere smaak dan de 'gewone' tomaat en de romatomaat doet het goed in de pastasaus.

Lees meer

Lenterecepten (1.269)

sorteer op
recept Pit­ti­ge cour­get­te met munt

Pit­ti­ge cour­get­te met munt

25 min.
(59)
recept An­to­nio Car­luc­cio's ri­sot­to met voor­jaars­groen­ten

An­to­nio Car­luc­cio's ri­sot­to met voor­jaars­groen­ten

30 min.
(88)
recept An­to­nio Car­luc­cio’s pas­ta en dop­erw­ten

An­to­nio Car­luc­cio’s pas­ta en dop­erw­ten

15 min.
(161)
recept Aard­ap­pel-kip-groen­te­scho­tel met no­ten­sa­la­de

Aard­ap­pel-kip-groen­te­scho­tel met no­ten­sa­la­de

15 min.
(73)
recept Kip­pen­vleu­gels met 5 krui­den­poe­der

Kip­pen­vleu­gels met 5 krui­den­poe­der

55 min.
(45)
recept Ra­dijs­sa­la­de met zwart se­sam­zaad

Ra­dijs­sa­la­de met zwart se­sam­zaad

10 min.
(28)
recept Chi­ne­se bal­le­tjes in zoet­zu­re saus

Chi­ne­se bal­le­tjes in zoet­zu­re saus

15 min.
(153)
recept Kips­ho­ar­ma met pa­pri­ka-ra­dijs­sa­la­de

Kips­ho­ar­ma met pa­pri­ka-ra­dijs­sa­la­de

15 min.
(184)
recept Hol­land­se maal­tijd­sa­la­de met ma­kreel

Hol­land­se maal­tijd­sa­la­de met ma­kreel

20 min.
(148)
recept Noe­delsoep met as­per­ges en no­ten

Noe­delsoep met as­per­ges en no­ten

15 min.
(74)
recept Cour­get­te­taart met gei­ten­kaas en been­ham

Cour­get­te­taart met gei­ten­kaas en been­ham

50 min.
(81)
recept Ra­bar­ber-mues­li­crum­ble

Ra­bar­ber-mues­li­crum­ble

30 min.
(96)
recept Pas­ta met zalm, spi­na­zie en as­per­ges

Pas­ta met zalm, spi­na­zie en as­per­ges

15 min.
(469)
recept Aard­ap­pel­sa­la­de met lams­ham en len­te­groen­ten

Aard­ap­pel­sa­la­de met lams­ham en len­te­groen­ten

30 min.
(52)
recept Sco­nes met ci­troen­room­kaas & smoot­hie

Sco­nes met ci­troen­room­kaas & smoot­hie

20 min.
(14)
recept Ont­bijt­bur­ger met spek en avo­ca­do

Ont­bijt­bur­ger met spek en avo­ca­do

20 min.
(56)
recept Zui­vel-sun­dae

Zui­vel-sun­dae

10 min.
(16)
recept Spelt­crac­ker met kwar­tel­ei en as­per­ge­ham

Spelt­crac­ker met kwar­tel­ei en as­per­ge­ham

15 min.
(6)
recept Ge­bak­ken zalm met pit­ti­ge sal­sa

Ge­bak­ken zalm met pit­ti­ge sal­sa

25 min.
(70)
recept Ma­de­lei­nes

Ma­de­lei­nes

1 u. 36 min.
(57)
recept Ge­vul­de ei­e­ren met fo­rel

Ge­vul­de ei­e­ren met fo­rel

25 min.
(39)
recept Ca­ri­bi­sche vis met groe­ne pi­la­v

Ca­ri­bi­sche vis met groe­ne pi­la­v

15 min.
(116)
recept Sa­la­de met mos­terd-si­naas­ap­pel­dres­sing

Sa­la­de met mos­terd-si­naas­ap­pel­dres­sing

15 min.
(52)
recept Cup­ca­kes met zwar­te ker­sen

Cup­ca­kes met zwar­te ker­sen

35 min.
(15)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.