Stamppot move over, het is tijd voor lentegerechten. De natuurlijk ontwaakt en de wereld wordt weer stukje bij beetje groen.

Seizoensgroenten
Eten wat de natuur biedt, dan eet je vers en voordelig. In de lente zet je dan witlof, radijsjes, asperges, haricots verts en tomaten op het menu.

Asperges
Asperges worden volgens traditie geoogst vanaf de tweede donderdag in april tot 24 juni. Het seizoen is dus kort, haal eruit wat erin zit. Kook asperges kort of snipper ze rauw door een salade. Bekijk het instructiefilmpje asperges schillen voor tips.

Tomaten
Al eten we hem het hele jaar door, eigenlijk is het een echte lentetopper: de tomaat. Hij is er in vele soorten en maten. Wil je ‘m vullen? Kies dan een stevige tomaat, zoals de vleestomaat. Trostomaten hebben een net wat vollere smaak dan de 'gewone' tomaat en de romatomaat doet het goed in de pastasaus.

Lees meer

Lenterecepten (1.254)

sorteer op
recept Ca­pre­se­tar­taartje

Ca­pre­se­tar­taart­je

30 min.
(0)
recept Me­loen­gra­ni­ta

Me­loen­gra­ni­ta

5 u. 10 min.
(1)
recept Maal­tijd­sa­la­de van ro­mai­ne, sper­zie­bo­nen en gar­na­len

Maal­tijd­sa­la­de van ro­mai­ne, sper­zie­bo­nen en gar­na­len

15 min.
(0)
recept Fram­bo­zen-li­mon­cel­lo­ti­ra­mi­su

Fram­bo­zen-li­mon­cel­lo­ti­ra­mi­su

2 u. 20 min.
(0)
recept Spi­na­zie-vis­koek­jes met vol­ko­ren­pas­ta­sa­la­de

Spi­na­zie-vis­koek­jes met vol­ko­ren­pas­ta­sa­la­de

25 min.
(0)
recept Vol­ko­ren­cous­cous­sa­la­de met ge­gril­de kip­haas­jes

Vol­ko­ren­cous­cous­sa­la­de met ge­gril­de kip­haas­jes

20 min.
(0)
recept Maal­tijd­sa­la­de van li­ma­bo­nen, to­nijn en pa­pri­ka

Maal­tijd­sa­la­de van li­ma­bo­nen, to­nijn en pa­pri­ka

15 min.
(0)
recept Piz­za bi­an­co met truf­fel­ma­scar­po­ne

Piz­za bi­an­co met truf­fel­ma­scar­po­ne

30 min.
(0)
recept Pia­di­na-pan­piz­za met ham en ru­co­la

Pia­di­na-pan­piz­za met ham en ru­co­la

15 min.
(0)
recept An­ti­pas­ti mis­ti

An­ti­pas­ti mis­ti

20 min.
(0)
recept Pan­za­nel­la met to­maat, ro­de ui & gei­ten­kaas

Pan­za­nel­la met to­maat, ro­de ui & gei­ten­kaas

32 min.
(1)
recept Quinoa­sa­la­de met lin­zen

Quinoa­sa­la­de met lin­zen

25 min.
(0)
recept Al­co­hol­vrije bier­cock­tail met gem­ber en li­moen

Al­co­hol­vrije bier­cock­tail met gem­ber en li­moen

5 min.
(0)
recept Brie-aard­bei­hap­jes met ba­si­li­cum

Brie-aard­bei­hap­jes met ba­si­li­cum

20 min.
(0)
recept Maal­tijd­sa­la­de met ro­de biet, as­per­ge, fe­ta en rook­vlees

Maal­tijd­sa­la­de met ro­de biet, as­per­ge, fe­ta en rook­vlees

50 min.
(5)
recept Veld­sla met aard­bei­en, spek­jes, en gor­gon­zo­la

Veld­sla met aard­bei­en, spek­jes, en gor­gon­zo­la

25 min.
(12)
recept Aard­bei­en­ti­ra­mi­su met si­naas­ap­pel

Aard­bei­en­ti­ra­mi­su met si­naas­ap­pel

2 u. 35 min.
(2)
recept Snel­le anijs­hang­op met aard­bei­en

Snel­le anijs­hang­op met aard­bei­en

1 u. 10 min.
(0)
recept Cran­ber­ry-hi­bis­cus­mock­tail met si­naas­ap­pel en munt

Cran­ber­ry-hi­bis­cus­mock­tail met si­naas­ap­pel en munt

10 min.
(2)
recept Knäc­ke­bröd met gei­ten­kaas, aard­bei­en en ge­ka­ra­mel­li­seer­de pe­can­no­ten

Knäc­ke­bröd met gei­ten­kaas, aard­bei­en en ge­ka­ra­mel­li­seer­de pe­can­no­ten

15 min.
(0)
recept Pas­ta met ge­rook­te ma­kreel met ven­kel & gre­mo­la­ta

Pas­ta met ge­rook­te ma­kreel met ven­kel & gre­mo­la­ta

40 min.
(6)
recept Ra­vi­o­li met as­per­ges & gar­na­len

Ra­vi­o­li met as­per­ges & gar­na­len

20 min.
(7)
recept Var­kens­haas­spies met ra­bar­ber­sal­sa

Var­kens­haas­spies met ra­bar­ber­sal­sa

1 uur
(1)
recept Ve­gan ube ni­ce­cream met pis­ta­che

Ve­gan ube ni­ce­cream met pis­ta­che

5 u. 15 min.
(1)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.