Stamppot move over, het is tijd voor lentegerechten. De natuurlijk ontwaakt en de wereld wordt weer stukje bij beetje groen.

Seizoensgroenten
Eten wat de natuur biedt, dan eet je vers en voordelig. In de lente zet je dan witlof, radijsjes, asperges, haricots verts en tomaten op het menu.

Asperges
Asperges worden volgens traditie geoogst vanaf de tweede donderdag in april tot 24 juni. Het seizoen is dus kort, haal eruit wat erin zit. Kook asperges kort of snipper ze rauw door een salade. Bekijk het instructiefilmpje asperges schillen voor tips.

Tomaten
Al eten we hem het hele jaar door, eigenlijk is het een echte lentetopper: de tomaat. Hij is er in vele soorten en maten. Wil je ‘m vullen? Kies dan een stevige tomaat, zoals de vleestomaat. Trostomaten hebben een net wat vollere smaak dan de 'gewone' tomaat en de romatomaat doet het goed in de pastasaus.

Lees meer

Lenterecepten (1.234)

sorteer op
recept Ra­vi­o­li met as­per­ges & gar­na­len

Ra­vi­o­li met as­per­ges & gar­na­len

20 min.
(4)
recept Var­kens­haas­spies met ra­bar­ber­sal­sa

Var­kens­haas­spies met ra­bar­ber­sal­sa

1 uur
(1)
recept Ve­gan ube ni­ce­cream met pis­ta­che

Ve­gan ube ni­ce­cream met pis­ta­che

5 u. 15 min.
(1)
recept Groe­ne as­per­ges met bla­der­deeg

Groe­ne as­per­ges met bla­der­deeg

20 min.
(1)
recept Een­per­soons­ri­sot­to

Een­per­soons­ri­sot­to

30 min.
(2)
recept Shas­lick in Li­ba­nees brood

Shas­lick in Li­ba­nee­s brood

15 min.
(2)
recept Tapas­ham­bur­ger met sla en stok­brood

Tap­as­ham­bur­ger met sla en stok­brood

25 min.
(0)
recept Ge­grild stok­brood met pa­pri­ka en an­sjo­vis

Ge­grild stok­brood met pa­pri­ka en an­sjo­vis

25 min.
(0)
recept In yog­hurt ge­ma­ri­neer­de kip

In yog­hurt ge­ma­ri­neer­de kip

1 u. 50 min.
(1)
recept Ge­pof­te aard­ap­pe­len met luch­ti­ge kaastop­ping

Ge­pof­te aard­ap­pe­len met luch­ti­ge kaastop­ping

1 uur
(0)
recept Lauw­war­me sa­la­de van ge­gril­de zoe­te aard­ap­pel

Lauw­war­me sa­la­de van ge­gril­de zoe­te aard­ap­pel

30 min.
(0)
recept Ge­gril­de en­tre­co­te met sal­sa ver­de

Ge­gril­de en­tre­co­te met sal­sa ver­de

25 min.
(0)
recept Kwark­taart met aard­bei­en

Kwark­taart met aard­bei­en

3 u. 35 min.
(5)
recept Ra­bar­ber-aman­del­taart

Ra­bar­ber-aman­del­taart

4 u. 15 min.
(6)
recept Bie­ten­tor­til­la met ro­de pes­to, kip­fi­let en ba­si­li­cum

Bie­ten­tor­til­la met ro­de pes­to, kip­fi­let en ba­si­li­cum

15 min.
(0)
recept Snel­le groe­ne gaz­pa­cho

Snel­le groe­ne gaz­pa­cho

10 min.
(0)
recept Cous­cous­sa­la­de met kip­ge­hakt en bos­peen

Cous­cous­sa­la­de met kip­ge­hakt en bos­peen

30 min.
(4)
recept Moes van ra­bar­ber en aard­bei­en met va­nil­le­ijs

Moes van ra­bar­ber en aard­bei­en met va­nil­le­ijs

45 min.
(1)
recept Ube-ice­cream

Ube-ice­cream

3 u. 25 min.
(1)
recept Gei­ten­kaas­sa­la­de met blau­we bes­sen-bal­sa­mi­co­dres­sing

Gei­ten­kaas­sa­la­de met blau­we bes­sen-bal­sa­mi­co­dres­sing

25 min.
(6)
recept Aard­bei­en ge­ma­ri­neerd in bal­sa­mi­co met ijs en can­tuc­ci­ni

Aard­bei­en ge­ma­ri­neerd in bal­sa­mi­co met ijs en can­tuc­ci­ni

45 min.
(1)
recept Kip­bur­ger ton­na­to

Kip­bur­ger ton­na­to

25 min.
(3)
recept Sa­la­de van ge­schaaf­de rau­we as­per­ges met veld­sla en rau­we ham

Sa­la­de van ge­schaaf­de rau­we as­per­ges met veld­sla en rau­we ham

20 min.
(1)
recept Rijst­scho­tel met var­kens­fi­let­lap­jes

Rijst­scho­tel met var­kens­fi­let­lap­jes

25 min.
(4)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.