Stamppot move over, het is tijd voor lentegerechten. De natuurlijk ontwaakt en de wereld wordt weer stukje bij beetje groen.

Seizoensgroenten
Eten wat de natuur biedt, dan eet je vers en voordelig. In de lente zet je dan witlof, radijsjes, asperges, haricots verts en tomaten op het menu.

Asperges
Asperges worden volgens traditie geoogst vanaf de tweede donderdag in april tot 24 juni. Het seizoen is dus kort, haal eruit wat erin zit. Kook asperges kort of snipper ze rauw door een salade. Bekijk het instructiefilmpje asperges schillen voor tips.

Tomaten
Al eten we hem het hele jaar door, eigenlijk is het een echte lentetopper: de tomaat. Hij is er in vele soorten en maten. Wil je ‘m vullen? Kies dan een stevige tomaat, zoals de vleestomaat. Trostomaten hebben een net wat vollere smaak dan de 'gewone' tomaat en de romatomaat doet het goed in de pastasaus.

Lees meer

Lenterecepten (1.238)

sorteer op
recept Stok­brood­je ge­zond met zalm en wa­ter­kers

Stok­brood­je ge­zond met zalm en wa­ter­kers

15 min.
(15)
recept Worst-lin­zen­scho­tel

Worst-lin­zen­scho­tel

25 min.
(28)
recept Steak sand­wich met bie­ten­sa­la­de

Steak sand­wich met bie­ten­sa­la­de

27 min.
(12)
recept Over­heer­lij­ke pap­par­del­le met bief­stuk en ba­si­li­cumolie

Over­heer­lij­ke pap­par­del­le met bief­stuk en ba­si­li­cumolie

25 min.
(96)
recept Groen­te­cur­ry met rijst en bief­stuk

Groen­te­cur­ry met rijst en bief­stuk

20 min.
(74)
recept Grill­bur­ger

Grill­bur­ger

10 min.
(8)
recept Ve­ga­bur­ger

Ve­ga­bur­ger

10 min.
(8)
recept Vis­bur­ger

Vis­bur­ger

10 min.
(10)
recept Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met knap­pe­ri­ge groen­ten

Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met knap­pe­ri­ge groen­ten

15 min.
(35)
recept Cous­cous ver­se fala­fel en ha­ris­sayog­hurt

Cous­cous ver­se fa­la­fel en ha­ris­say­og­hurt

13 min.
(98)
recept Ge­gril­de var­kens­haas met kriel­tjes & ge­bak­ken groen­ten

Ge­gril­de var­kens­haas met kriel­tjes & ge­bak­ken groen­ten

17 min.
(17)
recept Brood­je kip-kool­sa­la­de

Brood­je kip-kool­sa­la­de

15 min.
(96)
recept Zo­mer­se bo­nen-prei­stoof met ge­gril­de ri­cot­ta en to­ma­ten­saus

Zo­mer­se bo­nen-prei­stoof met ge­gril­de ri­cot­ta en to­ma­ten­saus

15 min.
(31)
recept Azi­a­ti­sche sper­zie­bo­nen

Azi­a­ti­sche sper­zie­bo­nen

15 min.
(21)
recept An­dij­vie met rau­we ham en prei

An­dij­vie met rau­we ham en prei

15 min.
(8)
recept Kom­kom­mer­sa­la­de met ro­de pe­per

Kom­kom­mer­sa­la­de met ro­de pe­per

25 min.
(11)
recept Snij­bo­nen en cas­hew­no­ten uit de wok

Snij­bo­nen en cas­hew­no­ten uit de wok

10 min.
(21)
recept Broc­co­li-an­sjo­vis­scho­tel

Broc­co­li-an­sjo­vis­scho­tel

15 min.
(20)
recept Lauw­war­me pos­te­lein­sa­la­de

Lauw­war­me pos­te­lein­sa­la­de

20 min.
(23)
recept Ge­roos­ter­de bloem­kool met to­ma­ten­sal­sa

Ge­roos­ter­de bloem­kool met to­ma­ten­sal­sa

1 u. 20 min.
(39)
recept Tuin­krui­den­soep

Tuin­krui­den­soep

20 min.
(15)
recept Ge­roos­ter­de cour­get­te & sja­lot met tijm en ore­ga­no

Ge­roos­ter­de cour­get­te & sja­lot met tijm en ore­ga­no

40 min.
(10)
recept Krui­d­en­qui­che met gei­ten­kaas en cho­ri­zo

Krui­d­en­qui­che met gei­ten­kaas en cho­ri­zo

1 u. 45 min.
(169)
recept Lams­worst­jes met sal­sa ver­de en groe­ne cous­cous

Lams­worst­jes met sal­sa ver­de en groe­ne cous­cous

30 min.
(73)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.