Stamppot move over, het is tijd voor lentegerechten. De natuurlijk ontwaakt en de wereld wordt weer stukje bij beetje groen.

Seizoensgroenten
Eten wat de natuur biedt, dan eet je vers en voordelig. In de lente zet je dan witlof, radijsjes, asperges, haricots verts en tomaten op het menu.

Asperges
Asperges worden volgens traditie geoogst vanaf de tweede donderdag in april tot 24 juni. Het seizoen is dus kort, haal eruit wat erin zit. Kook asperges kort of snipper ze rauw door een salade. Bekijk het instructiefilmpje asperges schillen voor tips.

Tomaten
Al eten we hem het hele jaar door, eigenlijk is het een echte lentetopper: de tomaat. Hij is er in vele soorten en maten. Wil je ‘m vullen? Kies dan een stevige tomaat, zoals de vleestomaat. Trostomaten hebben een net wat vollere smaak dan de 'gewone' tomaat en de romatomaat doet het goed in de pastasaus.

Lees meer

Lenterecepten (1.252)

sorteer op
recept Schel­vis met fris len­te­stamp­pot­je

Schel­vis met fris len­te­stamp­pot­je

25 min.
(16)
recept Len­te­bur­ger

Len­te­bur­ger

20 min.
(19)
recept Ver­se springrolls met gar­na­len

Ver­se springrolls met gar­na­len

35 min.
(4)
recept Zalm­fi­let op de huid met lauw­war­me kriel­tjes­sa­la­de

Zalm­fi­let op de huid met lauw­war­me kriel­tjes­sa­la­de

20 min.
(2)
recept Fris­se qui­che met fla­me ro­a­sted zalm

Fris­se qui­che met fla­me ro­a­sted zalm

1 u. 15 min.
(21)
recept Pan con to­ma­te

Pan con to­ma­te

10 min.
(3)
recept Len­te­qui­che met as­per­ges, broc­co­li en gar­na­len

Len­te­qui­che met as­per­ges, broc­co­li en gar­na­len

1 u. 25 min.
(15)
recept Crois­sant ge­vuld met roer­ei, ge­rook­te zalm en veld­sla

Crois­sant ge­vuld met roer­ei, ge­rook­te zalm en veld­sla

10 min.
(2)
recept Prei­stamp­pot met to­nijn & ge­kookt ei

Prei­stamp­pot met to­nijn & ge­kookt ei

25 min.
(4)
recept Ont­bijt­piz­za met len­te­groen­ten en ge­bak­ken ei

Ont­bijt­piz­za met len­te­groen­ten en ge­bak­ken ei

18 min.
(4)
recept Ho­me­ma­de len­te­pas­tei­tjes met ham & hen­ne­nei­tjes

Ho­me­ma­de len­te­pas­tei­tjes met ham & hen­ne­nei­tjes

2 u. 50 min.
(3)
recept Groe­ne len­te­mi­ne­stro­ne met Hol­land­se gar­na­len & ka­bel­jauw

Groe­ne len­te­mi­ne­stro­ne met Hol­land­se gar­na­len & ka­bel­jauw

30 min.
(7)
recept Ge­stoof­de lams­schen­kels met len­te­groen­ten & dra­gon-gre­mo­la­ta

Ge­stoof­de lams­schen­kels met len­te­groen­ten & dra­gon-gre­mo­la­ta

4 u. 15 min.
(1)
recept Groe­ne-groen­te­soep­je met as­per­ge­tips en pan­cet­ta

Groe­ne-groen­te­soep­je met as­per­ge­tips en pan­cet­ta

20 min.
(5)
recept Pas­ta­sa­la­de met avo­ca­do, veld­sla, kom­kom­mer & fe­ta

Pas­ta­sa­la­de met avo­ca­do, veld­sla, kom­kom­mer & fe­ta

10 min.
(17)
recept Maal­tijd­sa­la­de met groe­ne groen­ten en to­nijn

Maal­tijd­sa­la­de met groe­ne groen­ten en to­nijn

10 min.
(7)
recept Krui­di­ge avo­ca­do­dip met snoep­groen­ten

Krui­di­ge avo­ca­do­dip met snoep­groen­ten

10 min.
(1)
recept Vir­gin cran­ber­ry­san­gria

Vir­gin cran­ber­ry­san­gria

15 min.
(2)
recept Pi­mien­tos de Pa­drón

Pi­mien­tos de Pa­drón

5 min.
(3)
recept Ve­ge­ta­ri­sche noe­del­sa­la­de met se­sam­dres­sing

Ve­ge­ta­ri­sche noe­del­sa­la­de met se­sam­dres­sing

15 min.
(4)
recept Dis­co­dip-ci­troen­taart

Dis­co­dip-ci­troen­taart

5 u. 45 min.
(2)
recept Zo­mer­se punch met ap­pel en me­loen

Zo­mer­se punch met ap­pel en me­loen

10 min.
(1)
recept Lin­zen-wit­lofsala­de met mos­terd-cer­ve­laat­stuk­jes

Lin­zen-wit­lof­sala­de met mos­terd-cer­ve­laat­stuk­jes

15 min.
(2)
recept Pink pro­sec­co

Pink pro­sec­co

5 u. 5 min.
(0)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.