Stamppot move over, het is tijd voor lentegerechten. De natuurlijk ontwaakt en de wereld wordt weer stukje bij beetje groen.

Seizoensgroenten
Eten wat de natuur biedt, dan eet je vers en voordelig. In de lente zet je dan witlof, radijsjes, asperges, haricots verts en tomaten op het menu.

Asperges
Asperges worden volgens traditie geoogst vanaf de tweede donderdag in april tot 24 juni. Het seizoen is dus kort, haal eruit wat erin zit. Kook asperges kort of snipper ze rauw door een salade. Bekijk het instructiefilmpje asperges schillen voor tips.

Tomaten
Al eten we hem het hele jaar door, eigenlijk is het een echte lentetopper: de tomaat. Hij is er in vele soorten en maten. Wil je ‘m vullen? Kies dan een stevige tomaat, zoals de vleestomaat. Trostomaten hebben een net wat vollere smaak dan de 'gewone' tomaat en de romatomaat doet het goed in de pastasaus.

Lees meer

Lenterecepten (1.252)

sorteer op
recept Oveno­me­let met prei en spi­na­zie

Oveno­me­let met prei en spi­na­zie

40 min.
(61)
recept Ci­troen­taart met yog­hurt, le­mon curd & ver­se fram­bo­zen

Ci­troen­taart met yog­hurt, le­mon curd & ver­se fram­bo­zen

2 u. 50 min.
(71)
recept Ma­de­lei­nes met aman­del en si­naas­ap­pel

Ma­de­lei­nes met aman­del en si­naas­ap­pel

1 u. 51 min.
(28)
recept Cho­co­la­de­ma­de­lei­nes met wit­te cho­co­la­de

Cho­co­la­de­ma­de­lei­nes met wit­te cho­co­la­de

2 u. 36 min.
(19)
recept De­lia Smith's ra­bar­ber-si­naas­ap­pel­muf­fins

De­lia Smith's ra­bar­ber-si­naas­ap­pel­muf­fins

50 min.
(13)
recept De­lia Smith's ge­gla­zuur­de laag­jes­taart met le­mon curd

De­lia Smith's ge­gla­zuur­de laag­jes­taart met le­mon curd

1 u. 25 min.
(61)
recept Ma­de­lei­nes met ap­pel en ka­neel

Ma­de­lei­nes met ap­pel en ka­neel

1 u. 36 min.
(10)
recept Rol­la­de met pis­ta­che­korst

Rol­la­de met pis­ta­che­korst

1 u. 30 min.
(56)
recept Zoe­te schui­mo­me­let met bos­vruch­ten

Zoe­te schui­mo­me­let met bos­vruch­ten

40 min.
(45)
recept Lams­rack met aman­del-pe­ter­se­lie­korst

Lams­rack met aman­del-pe­ter­se­lie­korst

1 u. 10 min.
(29)
recept Lams­rack met ro­ze­ma­rijn

Lams­rack met ro­ze­ma­rijn

55 min.
(73)
recept Lams­ko­te­le­tjes met ras el han­out

Lams­ko­te­le­tjes met ras el han­out

35 min.
(48)
recept Lams­ko­te­le­tjes met pit­ti­ge sal­sa

Lams­ko­te­le­tjes met pit­ti­ge sal­sa

1 u. 5 min.
(30)
recept Pan­nen­koek­jes met zoet spie­gel­ei

Pan­nen­koek­jes met zoet spie­gel­ei

25 min.
(16)
recept Broc­co­li en wor­tel met gem­ber-chi­li­saus

Broc­co­li en wor­tel met gem­ber-chi­li­saus

10 min.
(20)
recept Ge­gril­de ro­mai­ne-as­per­ge­sa­la­de

Ge­gril­de ro­mai­ne-as­per­ge­sa­la­de

30 min.
(25)
recept Mi­ni cup­ca­kes met anijs

Mi­ni cup­ca­kes met anijs

1 u. 30 min.
(33)
recept Prei­soep met krui­den­crè­me

Prei­soep met krui­den­crè­me

15 min.
(93)
recept Cup­ca­kes met zwar­te ker­sen

Cup­ca­kes met zwar­te ker­sen

35 min.
(14)
recept Sa­la­de met mos­terd-si­naas­ap­pel­dres­sing

Sa­la­de met mos­terd-si­naas­ap­pel­dres­sing

15 min.
(50)
recept Ma­ca­ro­ni-oven­scho­tel

Ma­ca­ro­ni-oven­scho­tel

25 min.
(367)
recept Ca­ri­bi­sche vis met groe­ne pi­la­v

Ca­ri­bi­sche vis met groe­ne pi­la­v

15 min.
(115)
recept Ge­vul­de ei­e­ren met fo­rel

Ge­vul­de ei­e­ren met fo­rel

25 min.
(38)
recept Ma­de­lei­nes

Ma­de­lei­nes

1 u. 36 min.
(53)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.