Barbecue of bbq? Maakt niet uit, want een ding is zeker: we grillen er graag op los! Tuurlijk is een hamburger of saté van de BBQ altijd goed. Maar er kan meer met de barbecue. Meer met vis, vlees en groenten en het bbq-assortiment van AH.nl. Wat dacht je van een wrap of pizza van de barbecue?

Verrassende bbq-recepten
Een goede saté is meestal een hit, maar je kunt bijna alles bereiden op de barbecue. Een mooie entrecote, een forel met citroen of een hele kip bijvoorbeeld. Of pulled pork, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een groot stuk varkensvlees zo lang op de barbecue laat roken dat je het uiteindelijk gemakkelijk uit elkaar kunt trekken tot heerlijk malse stukjes vlees. Het vlees serveer je samen met wat frisse coleslaw op een vers broodje.

BBQ aansteken
Je kunt barbecueën op houtskool, briketten of op een gasbarbecue. Bij die laatste kun je handig de temperatuur regelen en heb je een grote grill tot je beschikking. Kies je voor kooltjes? Dan kan het aansteken van de barbecue een lastig klusje zijn. Hoe je de barbecue het beste aansteekt, kun je zien in de video barbecue aansteken. Wanneer houtskool eenmaal brandt, smeult het net zo lang totdat het verteerd is en er alleen as overblijft. De temperatuur van de smeulende kooltjes is ideaal voor de barbecue. Het is dus niet de bedoeling om de kolen op je barbecue te zien branden. Als je vlammen ziet, is de barbecue nog niet klaar om er iets op te leggen.

Roken of grillen?
Voor de lekkerste smaak is het van belang je ingrediënten op de juiste manier te bereiden. Door wat natte houtsnippers op je barbecue te gooien, kun je bijvoorbeeld een heerlijk rooksmaakje aan je aubergine geven, terwijl je ‘m ook knapperig kunt grillen. Bekijk hieronder hoe je naast de Hollandse worstjes ook kunt ‘braaien’ zoals in Zuid-Afrika, een Latin hotdog op de barbecue bereidt of een Italiaanse pizza op de grill maakt. Bekijk snel onze bbq-recepten! 

Lees meer

BBQ-recepten (602)

sorteer op
recept Ge­vul­de var­kens­fi­let

Ge­vul­de var­kens­fi­let

20 min.
(6)
recept Zalm­spies met ru­co­la­saus

Zalm­spies met ru­co­la­saus

30 min.
(91)
recept Wit­te-kool­sa­la­de

Wit­te-kool­sa­la­de

1 u. 5 min.
(172)
recept Aard­ap­pel­sa­la­de met dil­le

Aard­ap­pel­sa­la­de met dil­le

1 u. 20 min.
(76)
recept Ge­gril­de kalfs­en­tre­co­te met sa­lie­bo­ter

Ge­gril­de kalfs­en­tre­co­te met sa­lie­bo­ter

50 min.
(9)
recept Spek­lap­spies­jes met ui­en­ch­ut­ney

Spek­lap­spies­jes met ui­en­ch­ut­ney

40 min.
(13)
recept Ge­ma­ri­neer­de kal­koen­spies­jes met nec­ta­ri­ne­com­po­te

Ge­ma­ri­neer­de kal­koen­spies­jes met nec­ta­ri­ne­com­po­te

45 min.
(14)
recept Ti­la­pi­a­spie­sen met kom­kom­mer­sa­la­de

Ti­la­pi­a­spie­sen met kom­kom­mer­sa­la­de

25 min.
(4)
recept Groen­te-kaas­pak­ket­jes met aard­ap­pel­tjes

Groen­te-kaas­pak­ket­jes met aard­ap­pel­tjes

30 min.
(26)
recept Ita­li­aan­se wit­te-bo­nen­sa­la­de

Ita­li­aan­se wit­te-bo­nen­sa­la­de

5 min.
(12)
recept Lams-cour­get­te­ke­babs

Lams-cour­get­te­ke­babs

1 u. 5 min.
(8)
recept Ge­grild ge­ma­ri­neerd rund­vlees

Ge­grild ge­ma­ri­neerd rund­vlees

25 min.
(17)
recept Bief­stuk op Au­stra­li­sche wij­ze

Bief­stuk op Au­stra­li­sche wij­ze

2 u. 20 min.
(8)
recept Ge­roos­ter­de pa­pri­kasa­la­de

Ge­roos­ter­de pa­pri­ka­sa­la­de

35 min.
(21)
recept Ko­kos­na­si met kip­sa­té en kroe­poek

Ko­kos­na­si met kip­sa­té en kroe­poek

20 min.
(42)
recept Zo­mer­se bief­stuk­sa­la­de

Zo­mer­se bief­stuk­sa­la­de

20 min.
(296)
recept Ge­gril­de worst­jes met pit­ti­ge to­ma­ten­sal­sa

Ge­gril­de worst­jes met pit­ti­ge to­ma­ten­sal­sa

20 min.
(71)
recept Groen­te­spie­sen ve­ge­ta­risch

Groen­te­spie­sen ve­ge­ta­risch

20 min.
(44)
recept Ge­vul­de fo­rel

Ge­vul­de fo­rel

25 min.
(51)
recept Pa­pri­ka-moz­za­rel­lapak­ket­jes

Pa­pri­ka-moz­za­rel­lapak­ket­jes

15 min.
(24)
recept Luik­se wa­fel met aard­bei­en en cho­co­la­de

Luik­se wa­fel met aard­bei­en en cho­co­la­de

20 min.
(56)
recept Ti­la­pia met sa­lie in par­ma­ham

Ti­la­pia met sa­lie in par­ma­ham

20 min.
(46)
recept Ge­pof­te aard­ap­pels met...

Ge­pof­te aard­ap­pels met...

25 min.
(32)
recept Ge­gril­de cour­get­te­sa­la­de

Ge­gril­de cour­get­te­sa­la­de

25 min.
(31)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.