Barbecue of bbq? Maakt niet uit, want een ding is zeker: we grillen er graag op los! Tuurlijk is een hamburger of saté van de BBQ altijd goed. Maar er kan meer met de barbecue. Meer met vis, vlees en groenten en het bbq-assortiment van AH.nl. Wat dacht je van een wrap of pizza van de barbecue?

Verrassende bbq-recepten
Een goede saté is meestal een hit, maar je kunt bijna alles bereiden op de barbecue. Een mooie entrecote, een forel met citroen of een hele kip bijvoorbeeld. Of pulled pork, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een groot stuk varkensvlees zo lang op de barbecue laat roken dat je het uiteindelijk gemakkelijk uit elkaar kunt trekken tot heerlijk malse stukjes vlees. Het vlees serveer je samen met wat frisse coleslaw op een vers broodje.

BBQ aansteken
Je kunt barbecueën op houtskool, briketten of op een gasbarbecue. Bij die laatste kun je handig de temperatuur regelen en heb je een grote grill tot je beschikking. Kies je voor kooltjes? Dan kan het aansteken van de barbecue een lastig klusje zijn. Hoe je de barbecue het beste aansteekt, kun je zien in de video barbecue aansteken. Wanneer houtskool eenmaal brandt, smeult het net zo lang totdat het verteerd is en er alleen as overblijft. De temperatuur van de smeulende kooltjes is ideaal voor de barbecue. Het is dus niet de bedoeling om de kolen op je barbecue te zien branden. Als je vlammen ziet, is de barbecue nog niet klaar om er iets op te leggen.

Roken of grillen?
Voor de lekkerste smaak is het van belang je ingrediënten op de juiste manier te bereiden. Door wat natte houtsnippers op je barbecue te gooien, kun je bijvoorbeeld een heerlijk rooksmaakje aan je aubergine geven, terwijl je ‘m ook knapperig kunt grillen. Bekijk hieronder hoe je naast de Hollandse worstjes ook kunt ‘braaien’ zoals in Zuid-Afrika, een Latin hotdog op de barbecue bereidt of een Italiaanse pizza op de grill maakt. Bekijk snel onze bbq-recepten! 

Lees meer

BBQ-recepten (592)

sorteer op
recept Bur­ra­ta sa­la­de met ge­roos­ter­de per­zi­ken van Jor­d Al­t­hui­zen

Bur­ra­ta sa­la­de met ge­roos­ter­de per­zi­ken van Jor­d Al­t­hui­zen

30 min.
(1)
recept Sa­la­de van ge­gril­de cour­get­te

Sa­la­de van ge­gril­de cour­get­te

25 min.
(2)
recept Al­co­hol­vrije bier­cock­tail met gem­ber en li­moen

Al­co­hol­vrije bier­cock­tail met gem­ber en li­moen

5 min.
(0)
recept Tro­pi­sche smoot­hie

Tro­pi­sche smoot­hie

10 min.
(1)
recept Cam­pa­ri IPA

Cam­pa­ri IPA

5 min.
(0)
recept Kip­gy­ros-spies met Griek­se sa­la­de

Kip­gy­ros-spies met Griek­se sa­la­de

25 min.
(1)
recept Gin­ger 'Dia­blo'

Gin­ger 'Dia­blo'

2 min.
(0)
recept Ver­se worst met knol­sel­de­r­ij­sa­la­de

Ver­se worst met knol­sel­de­r­ij­sa­la­de

30 min.
(0)
recept Zalm­pak­ket­jes met Pro­ven­çaal­se groen­te

Zalm­pak­ket­jes met Pro­ven­çaal­se groen­te

20 min.
(1)
recept Ge­gril­de hal­lou­mi met wa­ter­me­loen­sal­sa en cous­cous­sa­la­de

Ge­gril­de hal­lou­mi met wa­ter­me­loen­sal­sa en cous­cous­sa­la­de

25 min.
(2)
recept Beef­bur­ger op groen­te­brood­je

Beef­bur­ger op groen­te­brood­je

25 min.
(1)
recept Smo­key as­per­ge-to­maat­s­a­la­de met fe­ta

Smo­key as­per­ge-to­maat­s­a­la­de met fe­ta

15 min.
(0)
recept  Stic­ky cau­lif­lo­wer (ge­gril­de bloem­kool­roos­jes) van Jor­d Al­t­hui­zen

Stic­ky cau­lif­lo­wer (ge­gril­de bloem­kool­roos­jes) van Jor­d Al­t­hui­zen

25 min.
(1)
recept Flank steak pin­w­heels (ge­vul­de ba­vet­te­rol­la­de) van Jor­d Al­t­hui­zen

Flank steak pin­w­heels (ge­vul­de ba­vet­te­rol­la­de) van Jor­d Al­t­hui­zen

40 min.
(2)
recept Slow smo­ked pi­can­ha met ap­pel­ci­der-re­lish van Jor­d Al­t­hui­zen

Slow smo­ked pi­can­ha met ap­pel­ci­der-re­lish van Jor­d Al­t­hui­zen

3 u. 5 min.
(2)
recept Ge­gril­de ven­kel met moz­za­rel­la en kap­per­tjes-ci­troendres­sing

Ge­gril­de ven­kel met moz­za­rel­la en kap­per­tjes-ci­troend­res­sing

30 min.
(1)
recept Cran­ber­ry-hi­bis­cus­mock­tail met si­naas­ap­pel en munt (ad­ver­to­ri­al)

Cran­ber­ry-hi­bis­cus­mock­tail met si­naas­ap­pel en munt (ad­ver­to­ri­al)

10 min.
(0)
recept Ge­vul­de porto­bel­lo met ge­gril­de pa­pri­ka, ei & rau­we ham

Ge­vul­de por­to­bel­lo met ge­gril­de pa­pri­ka, ei & rau­we ham

20 min.
(0)
recept Var­kens­haas­spies met ra­bar­ber­sal­sa

Var­kens­haas­spies met ra­bar­ber­sal­sa

1 uur
(1)
recept Ge­gril­de kip­spies­jes met pin­da­saus en wor­tel­sa­la­de

Ge­gril­de kip­spies­jes met pin­da­saus en wor­tel­sa­la­de

50 min.
(2)
recept Pas­ta­sa­la­de op een stok­je

Pas­ta­sa­la­de op een stok­je

20 min.
(2)
recept Shas­lick in Li­ba­nees brood

Shas­lick in Li­ba­nee­s brood

15 min.
(2)
recept Tapas­ham­bur­ger met sla en stok­brood

Tap­as­ham­bur­ger met sla en stok­brood

25 min.
(0)
recept In yog­hurt ge­ma­ri­neer­de kip

In yog­hurt ge­ma­ri­neer­de kip

1 u. 50 min.
(1)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.