Barbecue of bbq? Maakt niet uit, want een ding is zeker: we grillen er graag op los! Tuurlijk is een hamburger of saté van de BBQ altijd goed. Maar er kan meer met de barbecue. Meer met vis, vlees en groenten en het bbq-assortiment van AH.nl. Wat dacht je van een wrap of pizza van de barbecue?

Verrassende bbq-recepten
Een goede saté is meestal een hit, maar je kunt bijna alles bereiden op de barbecue. Een mooie entrecote, een forel met citroen of een hele kip bijvoorbeeld. Of pulled pork, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een groot stuk varkensvlees zo lang op de barbecue laat roken dat je het uiteindelijk gemakkelijk uit elkaar kunt trekken tot heerlijk malse stukjes vlees. Het vlees serveer je samen met wat frisse coleslaw op een vers broodje.

BBQ aansteken
Je kunt barbecueën op houtskool, briketten of op een gasbarbecue. Bij die laatste kun je handig de temperatuur regelen en heb je een grote grill tot je beschikking. Kies je voor kooltjes? Dan kan het aansteken van de barbecue een lastig klusje zijn. Hoe je de barbecue het beste aansteekt, kun je zien in de video barbecue aansteken. Wanneer houtskool eenmaal brandt, smeult het net zo lang totdat het verteerd is en er alleen as overblijft. De temperatuur van de smeulende kooltjes is ideaal voor de barbecue. Het is dus niet de bedoeling om de kolen op je barbecue te zien branden. Als je vlammen ziet, is de barbecue nog niet klaar om er iets op te leggen.

Roken of grillen?
Voor de lekkerste smaak is het van belang je ingrediënten op de juiste manier te bereiden. Door wat natte houtsnippers op je barbecue te gooien, kun je bijvoorbeeld een heerlijk rooksmaakje aan je aubergine geven, terwijl je ‘m ook knapperig kunt grillen. Bekijk hieronder hoe je naast de Hollandse worstjes ook kunt ‘braaien’ zoals in Zuid-Afrika, een Latin hotdog op de barbecue bereidt of een Italiaanse pizza op de grill maakt. Bekijk snel onze bbq-recepten! 

Lees meer

BBQ-recepten (592)

sorteer op
recept Ham­bur­gers met avo­ca­dosal­sa

Ham­bur­gers met avo­ca­do­sal­sa

25 min.
(20)
recept Bief­stuk met sja­lot­ten­spie­sen

Bief­stuk met sja­lot­ten­spie­sen

20 min.
(15)
recept Li­moen-tijm­bo­ter

Li­moen-tijm­bo­ter

5 min.
(12)
recept Olijf-si­naas­ap­pel­bo­ter

Olijf-si­naas­ap­pel­bo­ter

5 min.
(9)
recept Zalm­fi­let met kap­per­tjes­saus

Zalm­fi­let met kap­per­tjes­saus

15 min.
(37)
recept Pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

Pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

5 min.
(8)
recept Gre­mo­la­ta

Gre­mo­la­ta

5 min.
(17)
recept Pas­ta­sa­la­de met broc­co­li en to­nijn­saus

Pas­ta­sa­la­de met broc­co­li en to­nijn­saus

25 min.
(50)
recept Cous­cous­capo­n­a­ta met au­ber­gi­ne

Cous­cous­ca­po­n­a­ta met au­ber­gi­ne

1 u. 35 min.
(52)
recept Aard­ap­pel­sa­la­de met kap­per­tjes en pe­ter­se­lie

Aard­ap­pel­sa­la­de met kap­per­tjes en pe­ter­se­lie

20 min.
(5)
recept Snel­le au­ber­gi­n­e­dip met knof­look

Snel­le au­ber­gi­n­e­dip met knof­look

15 min.
(21)
recept Sal­sa

Sal­sa

10 min.
(4)
recept Zelf­ge­maak­te pit­ti­ge sam­bal

Zelf­ge­maak­te pit­ti­ge sam­bal

1 u. 10 min.
(11)
recept Ge­gril­de wraps met pul­led ma­kreel

Ge­gril­de wraps met pul­led ma­kreel

25 min.
(22)
recept Zelf­ge­maak­te zoe­te chi­li­saus

Zelf­ge­maak­te zoe­te chi­li­saus

1 u. 10 min.
(22)
recept Sri­ra­cha­stok­brood met avo­ca­do­saus

Sri­ra­cha­stok­brood met avo­ca­do­saus

30 min.
(13)
recept En­tre­co­te met kof­fie­rub

En­tre­co­te met kof­fie­rub

1 u. 15 min.
(7)
recept Wa­ter­me­loen­sa­la­de met to­nijn en fe­ta

Wa­ter­me­loen­sa­la­de met to­nijn en fe­ta

15 min.
(28)
recept Ho­me­ma­de ci­troen-gem­ber­li­mo­na­de

Ho­me­ma­de ci­troen-gem­ber­li­mo­na­de

10 min.
(3)
recept Brood­jes met ja­la­pe­ño's en fe­ta

Brood­jes met ja­la­pe­ño's en fe­ta

20 min.
(21)
recept Lunch­pas­ta met ar­ti­sjok & peen ju­li­en­ne

Lunch­pas­ta met ar­ti­sjok & peen ju­li­en­ne

15 min.
(3)
recept Bur­ger met pit­ti­ge saus

Bur­ger met pit­ti­ge saus

15 min.
(19)
recept Pa­pri­ka­dip met wal­no­ten en gra­naat­ap­pel

Pa­pri­ka­dip met wal­no­ten en gra­naat­ap­pel

10 min.
(3)
recept Spaan­se surf & turf­spies­jes met pit­ti­ge to­ma­ten­saus

Spaan­se surf & turf­spies­jes met pit­ti­ge to­ma­ten­saus

25 min.
(3)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.