Barbecue of bbq? Maakt niet uit, want een ding is zeker: we grillen er graag op los! Tuurlijk is een hamburger of saté van de BBQ altijd goed. Maar er kan meer met de barbecue. Meer met vis, vlees en groenten en het bbq-assortiment van AH.nl. Wat dacht je van een wrap of pizza van de barbecue?

Verrassende bbq-recepten
Een goede saté is meestal een hit, maar je kunt bijna alles bereiden op de barbecue. Een mooie entrecote, een forel met citroen of een hele kip bijvoorbeeld. Of pulled pork, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een groot stuk varkensvlees zo lang op de barbecue laat roken dat je het uiteindelijk gemakkelijk uit elkaar kunt trekken tot heerlijk malse stukjes vlees. Het vlees serveer je samen met wat frisse coleslaw op een vers broodje.

BBQ aansteken
Je kunt barbecueën op houtskool, briketten of op een gasbarbecue. Bij die laatste kun je handig de temperatuur regelen en heb je een grote grill tot je beschikking. Kies je voor kooltjes? Dan kan het aansteken van de barbecue een lastig klusje zijn. Hoe je de barbecue het beste aansteekt, kun je zien in de video barbecue aansteken. Wanneer houtskool eenmaal brandt, smeult het net zo lang totdat het verteerd is en er alleen as overblijft. De temperatuur van de smeulende kooltjes is ideaal voor de barbecue. Het is dus niet de bedoeling om de kolen op je barbecue te zien branden. Als je vlammen ziet, is de barbecue nog niet klaar om er iets op te leggen.

Roken of grillen?
Voor de lekkerste smaak is het van belang je ingrediënten op de juiste manier te bereiden. Door wat natte houtsnippers op je barbecue te gooien, kun je bijvoorbeeld een heerlijk rooksmaakje aan je aubergine geven, terwijl je ‘m ook knapperig kunt grillen. Bekijk hieronder hoe je naast de Hollandse worstjes ook kunt ‘braaien’ zoals in Zuid-Afrika, een Latin hotdog op de barbecue bereidt of een Italiaanse pizza op de grill maakt. Bekijk snel onze bbq-recepten! 

Lees meer

BBQ-recepten (602)

sorteer op
recept Pit­ti­ge avo­ca­do­saus met li­moen

Pit­ti­ge avo­ca­do­saus met li­moen

10 min.
(0)
recept Maiskol­ven van de bbq met man­gosal­sa

Maiskol­ven van de bbq met man­go­sal­sa

25 min.
(2)
recept Mexi­caan­se tor­til­la's van de bbq

Mexi­caan­se tor­til­la's van de bbq

25 min.
(2)
recept Warm­ge­rook­te zalm met vi­nai­gret­te van ge­gril­de ci­troen

Warm­ge­rook­te zalm met vi­nai­gret­te van ge­gril­de ci­troen

1 u. 15 min.
(1)
recept Jor­d's sa­la­de van 'ca­ve­mans­ty­le' ge­pof­te bie­ten

Jor­d's sa­la­de van 'ca­ve­mans­ty­le' ge­pof­te bie­ten

1 u. 15 min.
(2)
recept Jor­ds knol­sel­de­rij­s­teaks met chi­michur­ri

Jor­ds knol­sel­de­rij­s­teaks met chi­michur­ri

2 u. 25 min.
(5)
recept Avo­ca­do-ha­ba­ne­ro fe­ver dip

Avo­ca­do-ha­ba­ne­ro fe­ver dip

25 min.
(3)
recept Thai­se sa­la­de van ge­kneus­de kom­kom­mers

Thai­se sa­la­de van ge­kneus­de kom­kom­mers

20 min.
(13)
recept Sla­cups met kip­sa­la­de

Sla­cups met kip­sa­la­de

15 min.
(1)
recept Fris­se rooi­bo­sijs­thee

Fris­se rooi­bo­sijs­thee

5 min.
(2)
recept Tu­na­melt-wraps

Tu­na­melt-wraps

10 min.
(10)
recept Re­gen­boog­sa­la­de

Re­gen­boog­sa­la­de

10 min.
(2)
recept Me­loen-ham­prik­kers

Me­loen-ham­prik­kers

15 min.
(0)
recept BBQ-sa­la­de met ge­gril­de me­loen, aman­de­len en fe­ta

BBQ-sa­la­de met ge­gril­de me­loen, aman­de­len en fe­ta

15 min.
(14)
recept Steak de boeuf met rijst & to­ma­ten met ver­se ore­ga­no

Steak de boeuf met rijst & to­ma­ten met ver­se ore­ga­no

20 min.
(5)
recept Ge­gril­de zalm met wor­tel­sa­la­de & bies­look­kriel­tjes

Ge­gril­de zalm met wor­tel­sa­la­de & bies­look­kriel­tjes

25 min.
(1)
recept Ma­kreel met aard­ap­pel­sa­la­de en cour­get­te

Ma­kreel met aard­ap­pel­sa­la­de en cour­get­te

25 min.
(1)
recept Ka­bel­jauw met ta­gli­a­tel­le & ven­kel-wa­ter­kers­sa­la­de

Ka­bel­jauw met ta­gli­a­tel­le & ven­kel-wa­ter­kers­sa­la­de

30 min.
(4)
recept Krui­den­bo­ter­rol­le­tjes

Krui­den­bo­ter­rol­le­tjes

20 min.
(1)
recept Wa­ter­me­loen­taart

Wa­ter­me­loen­taart

10 min.
(7)
recept Iced ca­ra­mel flat whi­te

Iced ca­ra­mel flat whi­te

5 min.
(1)
recept BBQ-chic­ken piz­za

BBQ-chic­ken piz­za

20 min.
(6)
recept Naan­brood­je met tan­door­i­spies en erw­ten-munt­pu­ree

Naan­brood­je met tan­door­i­spies en erw­ten-munt­pu­ree

50 min.
(2)
recept Fresh fizz

Fresh fizz

5 min.
(0)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.