Barbecue of bbq? Maakt niet uit, want een ding is zeker: we grillen er graag op los! Tuurlijk is een hamburger of saté van de BBQ altijd goed. Maar er kan meer met de barbecue. Meer met vis, vlees en groenten en het bbq-assortiment van AH.nl. Wat dacht je van een wrap of pizza van de barbecue?

Verrassende bbq-recepten
Een goede saté is meestal een hit, maar je kunt bijna alles bereiden op de barbecue. Een mooie entrecote, een forel met citroen of een hele kip bijvoorbeeld. Of pulled pork, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een groot stuk varkensvlees zo lang op de barbecue laat roken dat je het uiteindelijk gemakkelijk uit elkaar kunt trekken tot heerlijk malse stukjes vlees. Het vlees serveer je samen met wat frisse coleslaw op een vers broodje.

BBQ aansteken
Je kunt barbecueën op houtskool, briketten of op een gasbarbecue. Bij die laatste kun je handig de temperatuur regelen en heb je een grote grill tot je beschikking. Kies je voor kooltjes? Dan kan het aansteken van de barbecue een lastig klusje zijn. Hoe je de barbecue het beste aansteekt, kun je zien in de video barbecue aansteken. Wanneer houtskool eenmaal brandt, smeult het net zo lang totdat het verteerd is en er alleen as overblijft. De temperatuur van de smeulende kooltjes is ideaal voor de barbecue. Het is dus niet de bedoeling om de kolen op je barbecue te zien branden. Als je vlammen ziet, is de barbecue nog niet klaar om er iets op te leggen.

Roken of grillen?
Voor de lekkerste smaak is het van belang je ingrediënten op de juiste manier te bereiden. Door wat natte houtsnippers op je barbecue te gooien, kun je bijvoorbeeld een heerlijk rooksmaakje aan je aubergine geven, terwijl je ‘m ook knapperig kunt grillen. Bekijk hieronder hoe je naast de Hollandse worstjes ook kunt ‘braaien’ zoals in Zuid-Afrika, een Latin hotdog op de barbecue bereidt of een Italiaanse pizza op de grill maakt. Bekijk snel onze bbq-recepten! 

Lees meer

BBQ-recepten (601)

sorteer op
recept Pink pro­sec­co

Pink pro­sec­co

5 u. 5 min.
(0)
recept Cu­cum­ber slum­ber

Cu­cum­ber slum­ber

5 min.
(2)
recept Mexi­caan­se fruit­sa­la­de met bi­te

Mexi­caan­se fruit­sa­la­de met bi­te

5 min.
(1)
recept Cous­cous met fe­ta en ge­roos­ter­de groen­ten

Cous­cous met fe­ta en ge­roos­ter­de groen­ten

45 min.
(11)
recept Whis­key-bur­ger­saus met ge­ka­ra­mel­li­seer­de ui & au­gur­ken

Whis­key-bur­ger­saus met ge­ka­ra­mel­li­seer­de ui & au­gur­ken

25 min.
(0)
recept Groe­ne as­per­ges met ge­pof­te cher­ry­to­maat­jes & fris­se yog­hurt

Groe­ne as­per­ges met ge­pof­te cher­ry­to­maat­jes & fris­se yog­hurt

10 min.
(1)
recept Pan­brood met ro­ze­ma­rijn en knof­look

Pan­brood met ro­ze­ma­rijn en knof­look

50 min.
(2)
recept Pit­ti­ge gu­a­ca­mo­le

Pit­ti­ge gu­a­ca­mo­le

10 min.
(2)
recept Kriel­tjes­sa­la­de met ri­vier­kreef­tjes & ro­mi­ge bies­look­mayo

Kriel­tjes­sa­la­de met ri­vier­kreef­tjes & ro­mi­ge bies­look­mayo

25 min.
(11)
recept Kip­bur­ger ton­na­to

Kip­bur­ger ton­na­to

25 min.
(4)
recept Ge­gril­de groen­ten van de bar­be­cue

Ge­gril­de groen­ten van de bar­be­cue

20 min.
(4)
recept As­per­ge-zalm­spie­sen met wa­sa­bi­mayo

As­per­ge-zalm­spie­sen met wa­sa­bi­mayo

20 min.
(1)
recept Ge­gril­de en­tre­co­te met sal­sa ver­de

Ge­gril­de en­tre­co­te met sal­sa ver­de

25 min.
(0)
recept Lauw­war­me sa­la­de van ge­gril­de zoe­te aard­ap­pel

Lauw­war­me sa­la­de van ge­gril­de zoe­te aard­ap­pel

30 min.
(3)
recept Ge­pof­te aard­ap­pe­len met luch­ti­ge kaastop­ping

Ge­pof­te aard­ap­pe­len met luch­ti­ge kaastop­ping

1 uur
(0)
recept In yog­hurt ge­ma­ri­neer­de kip

In yog­hurt ge­ma­ri­neer­de kip

1 u. 50 min.
(1)
recept Tapas­ham­bur­ger met sla en stok­brood

Tap­as­ham­bur­ger met sla en stok­brood

25 min.
(0)
recept Shas­lick in Li­ba­nees brood

Shas­lick in Li­ba­nee­s brood

15 min.
(5)
recept Pas­ta­sa­la­de op een stok­je

Pas­ta­sa­la­de op een stok­je

20 min.
(6)
recept Ge­gril­de kip­spies­jes met pin­da­saus en wor­tel­sa­la­de

Ge­gril­de kip­spies­jes met pin­da­saus en wor­tel­sa­la­de

50 min.
(2)
recept Var­kens­haas­spies met ra­bar­ber­sal­sa

Var­kens­haas­spies met ra­bar­ber­sal­sa

1 uur
(1)
recept Ge­vul­de porto­bel­lo met ge­gril­de pa­pri­ka, ei & rau­we ham

Ge­vul­de por­to­bel­lo met ge­gril­de pa­pri­ka, ei & rau­we ham

20 min.
(1)
recept Cran­ber­ry-hi­bis­cus­mock­tail met si­naas­ap­pel en munt

Cran­ber­ry-hi­bis­cus­mock­tail met si­naas­ap­pel en munt

10 min.
(3)
recept Ge­gril­de ven­kel met moz­za­rel­la en kap­per­tjes-ci­troendres­sing

Ge­gril­de ven­kel met moz­za­rel­la en kap­per­tjes-ci­troend­res­sing

30 min.
(2)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.