Barbecue of bbq? Maakt niet uit, want een ding is zeker: we grillen er graag op los! Tuurlijk is een hamburger of saté van de BBQ altijd goed. Maar er kan meer met de barbecue. Meer met vis, vlees en groenten en het bbq-assortiment van AH.nl. Wat dacht je van een wrap of pizza van de barbecue?

Verrassende bbq-recepten
Een goede saté is meestal een hit, maar je kunt bijna alles bereiden op de barbecue. Een mooie entrecote, een forel met citroen of een hele kip bijvoorbeeld. Of pulled pork, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een groot stuk varkensvlees zo lang op de barbecue laat roken dat je het uiteindelijk gemakkelijk uit elkaar kunt trekken tot heerlijk malse stukjes vlees. Het vlees serveer je samen met wat frisse coleslaw op een vers broodje.

BBQ aansteken
Je kunt barbecueën op houtskool, briketten of op een gasbarbecue. Bij die laatste kun je handig de temperatuur regelen en heb je een grote grill tot je beschikking. Kies je voor kooltjes? Dan kan het aansteken van de barbecue een lastig klusje zijn. Hoe je de barbecue het beste aansteekt, kun je zien in de video barbecue aansteken. Wanneer houtskool eenmaal brandt, smeult het net zo lang totdat het verteerd is en er alleen as overblijft. De temperatuur van de smeulende kooltjes is ideaal voor de barbecue. Het is dus niet de bedoeling om de kolen op je barbecue te zien branden. Als je vlammen ziet, is de barbecue nog niet klaar om er iets op te leggen.

Roken of grillen?
Voor de lekkerste smaak is het van belang je ingrediënten op de juiste manier te bereiden. Door wat natte houtsnippers op je barbecue te gooien, kun je bijvoorbeeld een heerlijk rooksmaakje aan je aubergine geven, terwijl je ‘m ook knapperig kunt grillen. Bekijk hieronder hoe je naast de Hollandse worstjes ook kunt ‘braaien’ zoals in Zuid-Afrika, een Latin hotdog op de barbecue bereidt of een Italiaanse pizza op de grill maakt. Bekijk snel onze bbq-recepten! 

Lees meer

BBQ-recepten (602)

sorteer op
recept Slow smo­ked pi­can­ha met ap­pel­ci­der-re­lish van Jor­d Al­t­hui­zen

Slow smo­ked pi­can­ha met ap­pel­ci­der-re­lish van Jor­d Al­t­hui­zen

3 u. 5 min.
(2)
recept Koud­ge­rook­te zalm met bie­ten-gem­ber­saus van Jor­d Al­t­hui­zen

Koud­ge­rook­te zalm met bie­ten-gem­ber­saus van Jor­d Al­t­hui­zen

34 u. 5 min.
(0)
recept Flank steak pin­w­heels (ge­vul­de ba­vet­te­rol­la­de) van Jor­d Al­t­hui­zen

Flank steak pin­w­heels (ge­vul­de ba­vet­te­rol­la­de) van Jor­d Al­t­hui­zen

40 min.
(3)
recept  Stic­ky cau­lif­lo­wer (ge­gril­de bloem­kool­roos­jes) van Jor­d Al­t­hui­zen

Stic­ky cau­lif­lo­wer (ge­gril­de bloem­kool­roos­jes) van Jor­d Al­t­hui­zen

25 min.
(3)
recept Smo­key as­per­ge-to­maat­s­a­la­de met fe­ta

Smo­key as­per­ge-to­maat­s­a­la­de met fe­ta

15 min.
(0)
recept Beef­bur­ger op groen­te­brood­je

Beef­bur­ger op groen­te­brood­je

25 min.
(2)
recept Ge­gril­de hal­lou­mi met wa­ter­me­loen­sal­sa en cous­cous­sa­la­de

Ge­gril­de hal­lou­mi met wa­ter­me­loen­sal­sa en cous­cous­sa­la­de

25 min.
(9)
recept Zalm­pak­ket­jes met Pro­ven­çaal­se groen­te

Zalm­pak­ket­jes met Pro­ven­çaal­se groen­te

20 min.
(3)
recept Ver­se worst met knol­sel­de­r­ij­sa­la­de

Ver­se worst met knol­sel­de­r­ij­sa­la­de

30 min.
(1)
recept Gin­ger 'Dia­blo'

Gin­ger 'Dia­blo'

2 min.
(0)
recept Kip­gy­ros-spies met Griek­se sa­la­de

Kip­gy­ros-spies met Griek­se sa­la­de

25 min.
(7)
recept Cam­pa­ri IPA

Cam­pa­ri IPA

5 min.
(0)
recept Tro­pi­sche smoot­hie

Tro­pi­sche smoot­hie

10 min.
(3)
recept Al­co­hol­vrije bier­cock­tail met gem­ber en li­moen

Al­co­hol­vrije bier­cock­tail met gem­ber en li­moen

5 min.
(0)
recept Sa­la­de van ge­gril­de cour­get­te

Sa­la­de van ge­gril­de cour­get­te

25 min.
(8)
recept Bur­ra­ta sa­la­de met ge­roos­ter­de per­zi­ken van Jor­d Al­t­hui­zen

Bur­ra­ta sa­la­de met ge­roos­ter­de per­zi­ken van Jor­d Al­t­hui­zen

30 min.
(2)
recept Piz­za ai quat­tro for­mag­gi van bier­deeg (van de BBQ)

Piz­za ai quat­tro for­mag­gi van bier­deeg (van de BBQ)

4 u. 4 min.
(5)
recept Ge­gril­de-cour­get­te­sa­la­de met ro­ze­ma­rijn­olie en gor­gon­zo­la

Ge­gril­de-cour­get­te­sa­la­de met ro­ze­ma­rijn­olie en gor­gon­zo­la

45 min.
(3)
recept Vol­ko­ren­cous­cous­sa­la­de met ge­gril­de kip­haas­jes

Vol­ko­ren­cous­cous­sa­la­de met ge­gril­de kip­haas­jes

20 min.
(7)
recept Maal­tijd­sa­la­de van ro­mai­ne, sper­zie­bo­nen en gar­na­len

Maal­tijd­sa­la­de van ro­mai­ne, sper­zie­bo­nen en gar­na­len

15 min.
(2)
recept Me­loen­gra­ni­ta

Me­loen­gra­ni­ta

5 u. 10 min.
(1)
recept Lin­zen­sa­la­de met warm­ge­rook­te zalm & mos­terd

Lin­zen­sa­la­de met warm­ge­rook­te zalm & mos­terd

10 min.
(7)
recept Vij­gen-bur­ra­ta­sa­la­de met par­ma­ham & ba­si­li­cum

Vij­gen-bur­ra­ta­sa­la­de met par­ma­ham & ba­si­li­cum

10 min.
(9)
recept Cous­cous­sa­la­de met ge­gril­de groen­ten, hum­mus en wit­te kaas

Cous­cous­sa­la­de met ge­gril­de groen­ten, hum­mus en wit­te kaas

10 min.
(17)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.