Barbecue of bbq? Maakt niet uit, want een ding is zeker: we grillen er graag op los! Tuurlijk is een hamburger of saté van de BBQ altijd goed. Maar er kan meer met de barbecue. Meer met vis, vlees en groenten en het bbq-assortiment van AH.nl. Wat dacht je van een wrap of pizza van de barbecue?

Verrassende bbq-recepten
Een goede saté is meestal een hit, maar je kunt bijna alles bereiden op de barbecue. Een mooie entrecote, een forel met citroen of een hele kip bijvoorbeeld. Of pulled pork, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een groot stuk varkensvlees zo lang op de barbecue laat roken dat je het uiteindelijk gemakkelijk uit elkaar kunt trekken tot heerlijk malse stukjes vlees. Het vlees serveer je samen met wat frisse coleslaw op een vers broodje.

BBQ aansteken
Je kunt barbecueën op houtskool, briketten of op een gasbarbecue. Bij die laatste kun je handig de temperatuur regelen en heb je een grote grill tot je beschikking. Kies je voor kooltjes? Dan kan het aansteken van de barbecue een lastig klusje zijn. Hoe je de barbecue het beste aansteekt, kun je zien in de video barbecue aansteken. Wanneer houtskool eenmaal brandt, smeult het net zo lang totdat het verteerd is en er alleen as overblijft. De temperatuur van de smeulende kooltjes is ideaal voor de barbecue. Het is dus niet de bedoeling om de kolen op je barbecue te zien branden. Als je vlammen ziet, is de barbecue nog niet klaar om er iets op te leggen.

Roken of grillen?
Voor de lekkerste smaak is het van belang je ingrediënten op de juiste manier te bereiden. Door wat natte houtsnippers op je barbecue te gooien, kun je bijvoorbeeld een heerlijk rooksmaakje aan je aubergine geven, terwijl je ‘m ook knapperig kunt grillen. Bekijk hieronder hoe je naast de Hollandse worstjes ook kunt ‘braaien’ zoals in Zuid-Afrika, een Latin hotdog op de barbecue bereidt of een Italiaanse pizza op de grill maakt. Bekijk snel onze bbq-recepten! 

Lees meer

BBQ-recepten (601)

sorteer op
recept Ge­roos­ter­de pa­pri­kasa­la­de

Ge­roos­ter­de pa­pri­ka­sa­la­de

35 min.
(21)
recept Li­me­drank­je met kom­kom­mer­ijs

Li­me­drank­je met kom­kom­mer­ijs

3 u. 20 min.
(33)
recept Krui­di­ge hum­mus

Krui­di­ge hum­mus

10 min.
(274)
recept Ge­roos­ter­de fo­rel met sal­sa ver­de

Ge­roos­ter­de fo­rel met sal­sa ver­de

25 min.
(27)
recept Fo­rel met spek

Fo­rel met spek

30 min.
(18)
recept Ge­ma­ri­neer­de en­tre­co­te met pit­ti­ge pa­pri­kasaus

Ge­ma­ri­neer­de en­tre­co­te met pit­ti­ge pa­pri­kasaus

2 u. 10 min.
(17)
recept Schou­der­kar­bo­na­de met mos­terd­saus

Schou­der­kar­bo­na­de met mos­terd­saus

2 u. 25 min.
(16)
recept Spie­sen met gar­na­len, bief­stuk en krui­den­olie

Spie­sen met gar­na­len, bief­stuk en krui­den­olie

2 u. 30 min.
(49)
recept Ge­gril­de var­kens­spies­jes met ge­ma­ri­neer­de cour­get­te

Ge­gril­de var­kens­spies­jes met ge­ma­ri­neer­de cour­get­te

25 min.
(6)
recept Ge­gril­de lams­spies­jes

Ge­gril­de lams­spies­jes

1 u. 20 min.
(17)
recept Spek­lap­jes met kriel­tjes-bo­nen­sa­la­de

Spek­lap­jes met kriel­tjes-bo­nen­sa­la­de

15 min.
(16)
recept Ko­kos­na­si met kip­sa­té en kroe­poek

Ko­kos­na­si met kip­sa­té en kroe­poek

20 min.
(42)
recept Zo­mer­se bief­stuk­sa­la­de

Zo­mer­se bief­stuk­sa­la­de

20 min.
(296)
recept Ge­gril­de worst­jes met pit­ti­ge to­ma­ten­sal­sa

Ge­gril­de worst­jes met pit­ti­ge to­ma­ten­sal­sa

20 min.
(71)
recept Groen­te­spie­sen ve­ge­ta­risch

Groen­te­spie­sen ve­ge­ta­risch

20 min.
(44)
recept Ge­vul­de fo­rel

Ge­vul­de fo­rel

25 min.
(51)
recept Pa­pri­ka-moz­za­rel­lapak­ket­jes

Pa­pri­ka-moz­za­rel­lapak­ket­jes

15 min.
(24)
recept Luik­se wa­fel met aard­bei­en en cho­co­la­de

Luik­se wa­fel met aard­bei­en en cho­co­la­de

20 min.
(56)
recept Ti­la­pia met sa­lie in par­ma­ham

Ti­la­pia met sa­lie in par­ma­ham

20 min.
(46)
recept Ge­pof­te aard­ap­pels met...

Ge­pof­te aard­ap­pels met...

25 min.
(32)
recept Ge­gril­de cour­get­te­sa­la­de

Ge­gril­de cour­get­te­sa­la­de

25 min.
(31)
recept Ri­beye met pu­ree van ge­pof­te knof­look

Ri­beye met pu­ree van ge­pof­te knof­look

25 min.
(10)
recept Ge­vul­de porto­bel­lo's

Ge­vul­de por­to­bel­lo's

15 min.
(158)
recept Ni­ge­ri­aan­se su­ya

Ni­ge­ri­aan­se su­ya

30 min.
(22)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.