Begin de dag goed met een ei! Want met eieren kun je alle kanten op: wil je ze koken, bakken en pocheren? Ontbijt morgen dus eens met een versgekookt eitje, een sandwich met omelet of een romig roerei. Daar kom je prima de ochtend op door! Op zoek naar een ander ontbijtje? Bekijk al onze ontbijtrecepten hier.

Eieren koken
Zo kook je een ei: prik eerst met een speld of eierprikker een klein gaatje in het ei. Je kunt eieren opzetten met koud of kokendheet water. Dit is van invloed op de kooktijd. Houd voor zachtgekookt, middelgroot ei een kooktijd van 4.5 minuten in heet aan. Heb je liever hardgekookt? Houd dan ongeveer 8 minuten in heet water aan. Bekijk ook eens het instructiefilmpje ei koken.

Code op de eieren
Eieren en eierdozen zijn 'gecodeerd'. Aan de stempel op eieren kun je zien uit welk land ze komen en hoe ze zijn geproduceerd. Een 0 staat voor een biologisch ei, een 1 voor een vrije uitloop-ei en een 2 voor een scharrelei. De sterren op eierdozen zijn het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Hieraan kun je zien hoe kippen zijn behandeld: hoe meer sterren, hoe diervriendelijker.

Lees meer

Ontbijtrecepten met eieren (55)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.