Wokrecepten
Wokrecepten

Wokrecepten

Zin om te wokken? Van Aziatische paksoi en noedels tot roerbakken met Hollandse groente. De lekkerste wokgerechten voor jou op 'n rij.

Wokrecepten

Wokschotel maken
Wokschotel maken

Wokschotel maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 el arachideolie
  • 370 g verse roerbak­ garnalen knoflook
  • 600 g 1 minuut basmatirijst
  • 1 el sambal badjak
  • 2 tl gehakte gember
  • 800 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi
  1. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem uit de pan en houd afgedekt warm. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de rijst met de sambal en gember 4 min. op hoog vuur. Druk tijdens het wokken met een houten lepel de rijst los.
  2. Voeg de wokgroente toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Voeg de garnalen toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.