Wokrecepten

Zin om te wokken? Van Aziatische paksoi en noedels tot roerbakken met Hollandse groente. De lekkerste wokgerechten voor jou op 'n rij.

Wokrecepten

Wokschotel met garnalen en sambal
Wokschotel met garnalen en sambal

Wokschotel met garnalen en sambal

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 el arachideolie
  • 370 g verse roerbak­ garnalen knoflook
  • 600 g 1 minuut basmatirijst
  • 1 el sambal badjak
  • 2 tl gehakte gember
  • 800 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi
  1. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem uit de pan en houd afgedekt warm. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de rijst met de sambal en gember 4 min. op hoog vuur. Druk tijdens het wokken met een houten lepel de rijst los.
  2. Voeg de wokgroente toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Voeg de garnalen toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

De perfecte smaakmaker

Smaak bepaalt voor een groot gedeelte het succes van je gerecht. Kikkoman sojasaus is een heerlijke, natuurlijk gebrouwen smaakmaker. Het geeft een uitgesproken ronde, volle Umami-smaak aan een gerecht. Umami is één van de vijf basissmaken en betekent in het Japans hartig. Het versterkt de andere smaken in een gerecht en creëert daarmee een volle, intense smaakbeleving. Voeg Kikkoman toe aan jouw favoriete wokgerecht en geniet van deze heerlijke smaaksensatie! (advertorial)