Van quiche Lorraine tot culinaire pronkstukken, van mini-quiche tot maxi-plaattaart. De basis is vaak hetzelfde, de variaties eindeloos. Maak eens een broccoli-geitenkaasquiche of een quiche met biet en zalm.

Quiche Lorraine
Quiches bakken hebben we geleerd van de Fransen uit de streek Lorraine (Lotharingen). Vroeger was dit Duits grondgebied. Het woord quiche komt dan ook van het Duitse woord voor koek: 'kuchen'. De streek Lorraine staat bekend om haar eigen quiche Lorraine. Deze is gevuld met eieren, room, spek, kaas, peper en zout.

Hartige taart deeg
De bodem van een quiche kun je zelf makkelijk maken van bloem, boter en water. Geen zin in vieze handen? Kies dan voor bladerdeeg of hartige taartdeeg. Filodeeg kan ook, dat is iets knapperiger en dunner dan bladerdeeg. Bekijk de video bakken met bladerdeeg, filodeeg gebruiken of de video deeg maken als je aan de slag gaat.

Invriezen en bewaren
Altijd handig: vooruit koken. Hartige taarten kun je prima invriezen. Even opwarmen in de oven en je hebt op drukke dagen zo een heerlijke maaltijd. Krijg je veel gasten? Ga dan voor een plaattaart, deze maak je op je bakblik en is dus lekker groot. Ook perfect als borrelhapje.

Lees meer

Quiche en hartige taart (486)

sorteer op
recept Zalm­qui­che met dil­le en gar­na­len

Zalm­qui­che met dil­le en gar­na­len

1 u. 20 min.
(150)
recept Har­ti­ge pom­poen­taart

Har­ti­ge pom­poen­taart

1 u. 20 min.
(31)
recept Drie-ka­zen­qui­ches met bloem­kool­bo­dem

Drie-ka­zen­qui­ches met bloem­kool­bo­dem

50 min.
(45)
recept Me­di­ter­ra­ne groen­te­taart

Me­di­ter­ra­ne groen­te­taart

2 u. 5 min.
(107)
recept Ra­chel Khoo's tar­te ta­tin met wor­tel

Ra­chel Khoo's tar­te ta­tin met wor­tel

1 u. 5 min.
(83)
recept Ra­chel Khoo's met groen­ten ge­vul­de bla­der­deeg­bak­jes

Ra­chel Khoo's met groen­ten ge­vul­de bla­der­deeg­bak­jes

50 min.
(34)
recept Har­ti­ge taart met gar­na­len en room­kaas

Har­ti­ge taart met gar­na­len en room­kaas

45 min.
(185)
recept Tar­te­let­te met ui­en en en­tre­co­te

Tar­te­let­te met ui­en en en­tre­co­te

1 u. 45 min.
(38)
recept Ham­ter­ri­ne met cham­pig­nons

Ham­ter­ri­ne met cham­pig­nons

4 u. 30 min.
(139)
recept Cour­get­te­taartje in bla­der­deeg

Cour­get­te­taart­je in bla­der­deeg

50 min.
(450)
recept Spi­na­ziesouf­flé met blauw­a­der­kaas

Spi­na­ziesouf­flé met blauw­a­der­kaas

30 min.
(109)
recept Spruit­jes­taart

Spruit­jes­taart

50 min.
(185)
recept Rief­pan­ne­ko­ke

Rief­pan­ne­ko­ke

1 u. 20 min.
(26)
recept Aard­ap­pel-cour­get­te­taart met an­sjo­vis

Aard­ap­pel-cour­get­te­taart met an­sjo­vis

55 min.
(35)
recept Kool­raap­qui­che met ge­rook­te kip

Kool­raap­qui­che met ge­rook­te kip

1 u. 35 min.
(15)
recept Mi­ni­qui­ches met groe­ne sa­la­de

Mi­ni­qui­ches met groe­ne sa­la­de

40 min.
(14)
recept Ra­ta­touil­le­qui­che met to­nijn

Ra­ta­touil­le­qui­che met to­nijn

1 u. 20 min.
(190)
recept Mi­ni­qui­ches met groe­ne as­per­ges en gar­na­len

Mi­ni­qui­ches met groe­ne as­per­ges en gar­na­len

40 min.
(21)
recept Piz­za met zeef­ruit en kaas

Piz­za met zeef­ruit en kaas

35 min.
(15)
recept Knof­look­piz­za

Knof­look­piz­za

30 min.
(68)
recept Broc­co­li­qui­che met to­maat­jes

Broc­co­li­qui­che met to­maat­jes

1 uur
(53)
recept Krui­d­en­qui­che met gei­ten­kaas en cho­ri­zo

Krui­d­en­qui­che met gei­ten­kaas en cho­ri­zo

1 u. 45 min.
(171)
recept Pas­tei­tjes met broc­co­li, wit­te kaas en pes­to

Pas­tei­tjes met broc­co­li, wit­te kaas en pes­to

45 min.
(60)
recept Cal­zo­ne met pad­den­stoe­len en gor­gon­zo­la

Cal­zo­ne met pad­den­stoe­len en gor­gon­zo­la

45 min.
(78)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.