Pavlova en meringue
Pavlova en meringue

Pavlova en meringue

Voor het maken van meringue – of pavlova – moet je secuur kunnen werken en geduld hebben, maar moeilijk is het niet. Haal het schuim net iets eerder uit de oven, zodat de meringue van binnen nog zacht is. Mmm… lekker!

Basisrecept vegan meringue
Basisrecept vegan meringue

Basisrecept vegan meringue

Ingrediënten

voor 8 porties
  • 1 citroen
  • 350 g AH Biologisch kikkererwten in pot
  • 150 g fijne kristalsuiker

Nodig in de keuken

  • keukenmachine of handmixer
  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 100 °C.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Dit is per pot ca. 120 ml. Voeg een ½ el citroensap toe.
  3. Klop het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine, en anders met de handmixer. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en het citroenrasp toe. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat 8 gelijke hoopjes van het schuimmengsel.
  4. Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.