Tomaat

Als snack tussendoor, in de pasta of geroosterd met olie en knoflook: de tomaat is al jaren favoriet bij groot en klein. Recepten genoeg!

Vegetarische lenteminestrone
Vegetarische lenteminestrone

Vegetarische lenteminestrone

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 800 g fijne soepgroente
  • 140 g tomatenpuree in blik
  • 2 paddenstoelenbouillontabletten
  • 400 g biologische tomatenblokjes in blik
  • 100 g Grand'Italia minifusili
  • 420 g witte bonen in tomatensaus in blik
  • 4 el koelverse pestospread
  1. Verhit de olie in een ruime soeppan en roerbak de soepgroenten 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg 1½ liter water, de bouillontabletten, tomatenblokjes en minifusilli toe en breng aan de kook. Voeg na 5 min. koken de witte bonen in tomatensaus toe en warm nog 5 min. Schep de soep in de kommen of diepe borden en verdeel er de pesto over.