
Tomaat
Als snack tussendoor, in de pasta of geroosterd met olie en knoflook: de tomaat is al jaren favoriet bij groot en klein. Recepten genoeg!

Vegetarische lenteminestrone
Ingrediënten
voor 4 personen- 2 el traditionele olijfolie
- 800 g fijne soepgroente
- 140 g tomatenpuree in blik
- 2 paddenstoelenbouillontabletten
- 400 g biologische tomatenblokjes in blik
- 100 g Grand'Italia minifusili
- 420 g witte bonen in tomatensaus in blik
- 4 el koelverse pestospread
- Verhit de olie in een ruime soeppan en roerbak de soepgroenten 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg 1½ liter water, de bouillontabletten, tomatenblokjes en minifusilli toe en breng aan de kook. Voeg na 5 min. koken de witte bonen in tomatensaus toe en warm nog 5 min. Schep de soep in de kommen of diepe borden en verdeel er de pesto over.