Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.577)

sorteer op
recept Ta­gli­a­tel­le met mos­se­len en ci­troen­gras-room­saus

Ta­gli­a­tel­le met mos­se­len en ci­troen­gras-room­saus

30 min.
(18)
recept Pen­ne met ge­roos­ter­de len­te­groen­ten met pis­ta­che­pes­to

Pen­ne met ge­roos­ter­de len­te­groen­ten met pis­ta­che­pes­to

35 min.
(320)
recept Spa­ghet­ti met tui­n­erw­ten en moz­za­rel­la

Spa­ghet­ti met tui­n­erw­ten en moz­za­rel­la

20 min.
(32)
recept Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne

1 uur
(1.900)
recept Zalm­pas­ta met crè­me fraî­che

Zalm­pas­ta met crè­me fraî­che

20 min.
(171)
recept Braad­worst-ma­ca­ro­ni

Braad­worst-ma­ca­ro­ni

15 min.
(201)
recept La­sag­ne met wit­lof en zalm

La­sag­ne met wit­lof en zalm

55 min.
(186)
recept Pas­ta­sa­la­de met gra­pe­fruit en gei­ten­kaas

Pas­ta­sa­la­de met gra­pe­fruit en gei­ten­kaas

20 min.
(58)
recept Ma­ca­ro­ni met Ita­li­aan­se groen­te­saus

Ma­ca­ro­ni met Ita­li­aan­se groen­te­saus

15 min.
(66)
recept Ta­gli­a­tel­le ma­ri­na­ra

Ta­gli­a­tel­le ma­ri­na­ra

20 min.
(28)
recept Spa­ghet­ti met ci­troen

Spa­ghet­ti met ci­troen

25 min.
(114)
recept Pap­par­del­le met pa­pri­ka

Pap­par­del­le met pa­pri­ka

25 min.
(166)
recept Ita­li­aan­se to­nijn­bal­le­tjes

Ita­li­aan­se to­nijn­bal­le­tjes

25 min.
(55)
recept Ita­li­aan­se ci­troen­pas­ta

Ita­li­aan­se ci­troen­pas­ta

25 min.
(169)
recept Pas­ta met kro­kan­te sa­la­mi en cham­pig­nons

Pas­ta met kro­kan­te sa­la­mi en cham­pig­nons

20 min.
(339)
recept Pen­ne met cour­get­te, porto­bel­lo en kaas van Mo­ni­que

Pen­ne met cour­get­te, por­to­bel­lo en kaas van Mo­ni­que

20 min.
(74)
recept Pas­ta­sa­la­de met biet­jes

Pas­ta­sa­la­de met biet­jes

25 min.
(174)
recept Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

25 min.
(273)
recept Zo­mer­pas­ta met fi­let­lap­je

Zo­mer­pas­ta met fi­let­lap­je

20 min.
(55)
recept Ta­gli­a­tel­le met zalm en kool

Ta­gli­a­tel­le met zalm en kool

15 min.
(33)
recept Ita­li­aan­se kib­be­ling met ci­troen­bo­ter

Ita­li­aan­se kib­be­ling met ci­troen­bo­ter

15 min.
(19)
recept Ta­gli­a­tel­le uit de wok

Ta­gli­a­tel­le uit de wok

15 min.
(253)
recept Fi­let­lap­jes met ham

Fi­let­lap­jes met ham

20 min.
(57)
recept Vol­ko­ren pen­ne met spruit­jes, room­kaas en wal­no­ten

Vol­ko­ren pen­ne met spruit­jes, room­kaas en wal­no­ten

15 min.
(68)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.