Tonijn in een gerecht betekent een lekker stevige vis op je bord. Tonijn kom in allerlei soorten en maten. Bijv. tonijn uit blik, heerlijk door een salade of over het kalfsvlees van de vitello tonato. Maar ook een stevige tonijnsteak op z'n tijd, kan er bij ons in. Benieuwd naar meer recepten met vis? Je vindt al onze visrecepten hier.

Witte tonijn
Probeer ook eens witte tonijn, de Albacore. Hij heeft een iets stevigere structuur en is wat milder van smaak vergeleken met de bekende rode variant. Deze relatief kleine tonijnsoort zwemt in de Middellandse Zee en in de Indische, Atlantische en Stille Oceaan en wordt duurzaam gevangen. 

Lekker als sashimi
Een tonijnsteak kun je bereiden in een koekenpan, grillpan of op de barbecue. De smaak komt het best tot z’n recht als je de steak kort bakt en de vis rare of medium rare is. Je kunt de vis ook rauw eten, maak er bijvoorbeeld sashimi van of verwerk het in sushi. Tonijn kun je maximaal één dag bewaren na bereiding. Dat doe je het best onder in de koelkast, daar is het net iets kouder.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.