Valentijnsdag

Liefde gaat door de maag, helemaal op Valentijnsdag natuurlijk. Op deze heerlijke Valentijnsgerechten word je op slag verliefd (en als je een beetje mazzel hebt, je Valentijn ook. Op jou). Cadeautje er bij doen? Check het assortiment op ah.nl/cadeau

De hele dag Valentijn
Op Valentijnsdag kun je je de hele dag bezighouden met (je) liefde. Van een romantisch ontbijt op bed met wentelteefjes in een mok tot aan een romantisch knabbeltje bij de borrel: je kunt je lief (of je vrienden) de hele dag door overladen met lekkers. Of je duikt samen de keuken in, da’s ook heel romantisch.

Valentijn chocolademousse
Valentijn chocolademousse

Valentijn chocolademousse

Ingrediënten

voor 2 personen
  • 100 g pure chocolade
  • 50 ml halfvolle melk
  • 125 ml verse slagroom
  • 10 g poedersuiker
  • 1/2 el suikerhartjes
  1. Breek de chocolade in stukken (houd wat chocola achter als garnering) en doe samen met de melk in een kom boven een pan met kokend water. Laat de chocolade in de melk au bain-marie smelten en roer af en toe. Neem de kom van de pan en doe het mengsel in een andere kom. Laat iets afkoelen.
  2. Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker met een mixer lobbig (net niet stijf). Spatel de slagroom voorzichtig in gedeelten door de gesmolten chocolade.
  3. Verdeel de mousse over glazen of schaaltjes en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Schaaf de achtergehouden chocola over de mousse en bestrooi met de suikerhartjes.