Die Scandinaviërs weten wat koken is. De Scandinavische keuken heeft zich de afgelopen jaren wereldwijd op de kaart gezet en lijkt vastberaden voorlopig niet meer weg te gaan. Maar wat kunnen wij ermee in de keuken? Allerhande selecteerde een aantal mooie Nordic recepten, genoeg te genieten!

Wild & Ongerept
Daar in het noorden is de natuur wild en puur, de keuken sluit zich daar bij aan. Verse natuurproducten vormen de basis van de Scandinavische gerechten. Op vis zijn Scandinaviërs dol, niet zo vreemd met zoveel kilometer kust. Vooral zalm is favoriet in de salade, op toast of heerlijk gemarineerd. Ze eten ook wild: kroketjes van rendier en eland kom je dan ook regelmatig op de menukaart tegen.
De grond is ideaal voor knol- en wortelgroenten als, aardappel, knolraap en rode biet. Deze groenten kom je dan ook volop tegen in de Scandinavische recepten.

De klassiekers
Wie kent ze niet? De Zweedse gehaktballetjes, vooral bekend door de geelblauwe meubelgigant. Wij zijn vooral onder de indruk van Gravad lachs, gerookte of gemarineerde zalm, op toast met roomkaas en dille, hmmm. Maar ook de Deense haringsalade, Noorse vissalade en nog veel meer heerlijke visgerechten uit het noorden vind je allemaal bij Allerhande.

Variëren
Met de Scandinavische gerechten kun je natuurlijk ook heel goed variëren. Marineer een stuk Noorse zalmfilet bijvoorbeeld eens in bietensap, de paarse vis krijgt meteen een feestelijk tintje. Of probeer de Zweedse gehaktballetjes eens met aardappelhuts. En wat dacht je van de combi spelt spruiten en blauwaderkaas? Wij zijn fan!

Lees meer

Scandinavische recepten (60)

sorteer op
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.