De Indiase keuken is een explosie van geuren, kleuren en smaken. Kruiden, specerijen en groenten voeren de boventoon in de gerechten. Maak kennis met deze smaakvolle gerechten uit India en proef de kruidige soepen, spiesen en curry’s, met de recepten van Allerhande.

Kip of vega
India is een land van veel religies, maar vooral het hindoeïsme en de islam hebben veel invloed op de cultuur, het dagelijks leven én de keuken. Omdat hindoes geen rundvlees eten – vaak zelfs helemaal geen vlees – en islamieten geen varkensvlees, maak je Indiase gerechten meestal met kip. Of vegetarisch.

Milde curry’s
In India zijn ze gek op curry’s met verse kruiden, al dan niet gemalen. Zo’n gemalen kruidenmengsel noem je garam massala. In tegenstelling tot andere, vaak erg pittige Aziatische curry’s, zijn de Indiase meestal mild of lichtzoet van smaak. Probeer eens de Indiase curry met kokosmelk, kip en meirapen. Mild, romig en lichtzoet.

Chai thee
Naast de smaakvolle curry’s komt er nog veel meer lekkers uit deze Indiase keuken. Zoals  kipspiesen en romige bruinebonensoep met  koriander. Probeer ook eens de Allerhande-variant op de befaamde Chai thee: Chai latte, thee met specerijen en melk.

Lees meer

Indiase recepten (280)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.