Taart, cadeautjes, trakteren, een partijtje… de jarige mag alles kiezen vandaag. Met deze tips en recepten wordt het een feest voor iedereen.

Klokje rond
Van ‘s morgens vroeg tot tegen bedtijd, staat de jarige in het middelpunt. Begin de dag goed met een echt feestontbijt. Niks geen bruine boterham, maar mooi versierde cupcakes, pannenkoeken en wentelteefjes. En natuurlijk, cadeautjes!

Traktaties
Op school of op de crèche mag je kind trakteren. Op iets leuks en vooral ook iets gezonds, want snoep wordt op de meeste scholen niet gewaardeerd. En het liefst een traktatie waar je niet de hele avond op hoeft te zwoegen. Maak bijvoorbeeld een broodegeltje, een bloempotje met popcorn of een grappige komkommerslang. Succes verzekerd!

Partijtje
Slimme regel: de jarige mag net zoveel kinderen uitnodigen als het aantal jaren dat hij oud is. Zo blijft het voor iedereen overzichtelijk. Naar de speeltuin, een speurtocht of een bezoekje aan de film of gewoon met zijn allen taarten bakken. Leef je helemaal uit op een megaparty cake met alles wat je lekker vindt: spekjes, kauwgomballen, dropjes en marsepein in mooie kleuren.

Een gegarandeerde hit: chocololly’s! Allerhande geeft je het recept en laat in een video zien hoe je ze stap-voor-stap maakt. Ook leuk om aan het eind van het feest mee te geven naar huis.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.