Recept afbeelding: Koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten

Wil je graag minder koolhydraten eten? Dan kan het nog best even zoeken zijn naar de juiste mix op je bord. Wat eet je wel en wat niet? Allerhande helpt je op weg.

Wat is koolhydraatarm eten?

Koolhydraatarm eten is een dieet waarbij je let op de hoeveelheid koolhydraten die je tot je neemt. 'Koolhydraten' is een verzamelnaam voor zetmeel en vezels, en komt van nature voor in bepaalde ingrediënten. Wil je koolhydraatarm/-bewust eten, dan is het belangrijk een bewuste productkeuze te maken in je dieet: 

  • Wél, o.a.: groenten & fruit, noten, zaden & pitten, onbewerkt(e) vis, kip & vlees (niet te veel) en ongezoete zuivel
  • In beperkte mate: volkorenpasta, zilvervliesrijst, peulvruchten 
  • Zo min mogelijk: aardappelproducten, witte pasta, rijst, mie,  producten met toegevoegde suikers (zoals snoep, koek en gebak, frisdranken & sappen)

Koolhydraatarm bij Allerhande

Voor Allerhande en de Allerhande Box ontwikkelen we recepten onder de noemer koolhydraatbewust. De criteria voor deze recepten zijn gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Die gaan uit van een matige koolhydraatbeperking van max 150 gram koolhydraten per dag.  Naast  het aantal koolhydraten, wordt er ook gelet op de voedingswaardensamenstelling (aantal calorieën, verzadigd vet, vezels en zout), hoeveelheid groente en peulvruchten en op het toegevoegd suikergehalte.