Koken met bier, wij zijn er gek op. Een stoof, saus of marinade kun je net zo goed afblussen met wijn als met bier. Bier maakt de smaak van een gerecht namelijk intenser en geeft net dat zoetje of bittertje dat het nodig heeft.

Mosselen
De klassieker met bier is natuurlijk het mosselpannetje. Meestal wordt hiervoor wit of blond bier gebruikt, bijvoorbeeld in Allerhandes mosselpannetje met Oerblond. Vier het mosselseizoen dus met een (wit)biertje op tafel én eentje in de pan.

Een zoetje
In een marinade, voor bijvoorbeeld karbonades, is een donker bier lekker. Wil je een zoetje in je gerecht, dan ga je voor een (kersen)bier als kriek. Onze favoriet: flensjes met kriekensaus. Zo veel bieren, zo veel smaken.

Biercocktail
Zie je bier toch liever terug in een glas in plaats van op je bord? Maak er dan eens een cocktail mee. De sinaasappel-biercocktail bijvoorbeeld, of een biercocktail met gembersiroop, verse munt, limoen en ginger ale. Lekker fris!

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.