Wraps

Rollen, vouwen of op een prikker: met tortilla’s kun je alle kanten op. Je draait ze snel in elkaar en zijn makkelijk mee te nemen, perfect voor werk, een picknick of onderweg. Probeer eens wraps met kip of zalm – daarmee boek je altijd succes!

Wat zijn wraps?

Een wrap zoals de meesten van ons ‘m in spreektaal noemen is eigenlijk een tortilla, een zacht dun platbrood gemaakt van tarwe of mais. Een tortilla is dus de basis die je vervolgens vult of belegt. Al in 1900 werden tortilla’s in Mexico, Griekenland en het Midden-Oosten gegeten. 

 

Inmiddels is de superveelzijdige hartige pannenkoek overgewaaid naar Nederland en vind je ze in alle maten en smaken: van kleine maistortilla’s tot grote tarwevarianten met knoflook, kruiden en zelfs groente erin verwerkt.

Welke wrap variaties zijn er?

Tortilla’s kennen we vooral uit de Mexicaanse keuken, waar met het platbrood veel wordt gevarieerd. Zo heb je de taco: een gevulde en dubbelgevouwen tortilla. 

 

Enchilada’s zijn gevulde tortilla’s, met daarover een saus of salsa, wat room en kaas, eventueel kort gebakken in de oven. Een burrito kan ook! Dat is een gevulde, gevouwen tortillawrap met tenminste bonen en vaak ook vlees erin. Een fajita is een tortilla die je zelf nog moet vullen aan tafel en vouwt als een envelopje, en een quesadilla bestaat uit twee tortillawraps op elkaar, met daartussen een vulling van vlees en kaas. 

 

Volg je het nog? Andere variaties komen uit andere windstreken. Denk aan Libanese wraps, gevuld met falafel, witte kaas en gegrilde groenten. En wat dacht je van het voor ons inmiddels klassieke beleg voor tortillawraps: roomkaas en gerookte zalm of kipfilet en avocado? Altijd lekker aan een prikker voor op verjaardag!