Vegans vermijden niet alleen vlees en vis, maar ook de producten die voortgebracht zijn door dieren, zoals zuivel en honing. Kun je dan nog lekker en gevarieerd eten? Zekers. Kijk maar naar deze recepten.

Kop en staart
In tegenstelling tot wat men vaak denkt, is een veganistische leefwijze heel goed te combineren met lekker eten. De belangrijkste voedingsstoffen die in vlees en vis zitten, zoals calcium en omega -3 vetzuren, halen veganisten uit walnoten, lijnzaadolie en groenten als broccoli en spinazie. Hiermee maak je heerlijke (hoofd)gerechten, zoals gnocchi met witlof, walnoten en basilicum maar ook nagerechten en tussendoortjes waar je je vingers bijna bij opeet (en dat mag!).

Zaden en granen
Wat eten veganisten wel (of niet)? Het dieet van een veganist bestaat volledig uit voedsel dat niet van dieren afkomstig is. Ook vis, gevogelte, schaaldieren, weekdieren en insecten staan niet op de menukaart. Om toch voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, eten veganisten veel fruit, groeten, noten en granen en wordt in gerechten sojabonen, peulen, het calciumrijke chiazaad en Chinese kool gebruikt.

Lees meer

Veganistische recepten (333)

sorteer op
recept Sa­la­de van zoe­te aard­ap­pel met ce­vi­che­dres­sing

Sa­la­de van zoe­te aard­ap­pel met ce­vi­che­dres­sing

25 min.
(22)
recept Ge­roos­ter­de kik­ker­erw­ten

Ge­roos­ter­de kik­ker­erw­ten

1 uur
(48)
recept Mais­sa­la­de met ven­kel en man­go

Mais­sa­la­de met ven­kel en man­go

1 u. 10 min.
(24)
recept Cous­cous met ge­gril­de groen­ten

Cous­cous met ge­gril­de groen­ten

45 min.
(123)
recept Bill Gran­ger's saus van rau­we to­ma­ten

Bill Gran­ger's saus van rau­we to­ma­ten

40 min.
(15)
recept Bo­nen­sa­la­de

Bo­nen­sa­la­de

20 min.
(33)
recept Har­ti­ge taart met to­maat & ui

Har­ti­ge taart met to­maat & ui

55 min.
(242)
recept Ra­ta­touil­le

Ra­ta­touil­le

40 min.
(343)
recept Ver­se fri­tes

Ver­se fri­tes

2 u. 20 min.
(31)
recept Aard­ap­pel­sa­la­de met vi­nai­gret­te

Aard­ap­pel­sa­la­de met vi­nai­gret­te

1 u. 35 min.
(38)
recept Snij­bo­nen­sa­la­de met ha­zel­no­ten

Snij­bo­nen­sa­la­de met ha­zel­no­ten

20 min.
(41)
recept Ge­vul­de zoe­te punt­pa­pri­ka's met spits­kool­sa­la­de

Ge­vul­de zoe­te punt­pa­pri­ka's met spits­kool­sa­la­de

50 min.
(120)
recept Ge­gril­de groe­ne as­per­ges met aman­de­len

Ge­gril­de groe­ne as­per­ges met aman­de­len

20 min.
(9)
recept Groe­ne as­per­ges met sal­sa van to­maat, ui en kap­per­tjes

Groe­ne as­per­ges met sal­sa van to­maat, ui en kap­per­tjes

30 min.
(28)
recept Roer­bak van kool­ra­bi met ven­kel, ci­troen en kar­wij­zaad

Roer­bak van kool­ra­bi met ven­kel, ci­troen en kar­wij­zaad

15 min.
(9)
recept Scram­b­led tofu met to­maat

Scram­b­led tofu met to­maat

15 min.
(18)
recept Cour­get­te-au­ber­gi­nela­sag­ne

Cour­get­te-au­ber­gi­nela­sag­ne

1 u. 10 min.
(198)
recept Sa­la­de van oven­ge­droog­de to­ma­ten

Sa­la­de van oven­ge­droog­de to­ma­ten

1 u. 20 min.
(14)
recept Wor­tel-ra­dijspick­le

Wor­tel-ra­dijspick­le

15 min.
(3)
recept Quinoa met ge­gril­de avo­ca­do en gra­naat­ap­pel

Quinoa met ge­gril­de avo­ca­do en gra­naat­ap­pel

25 min.
(130)
recept Li­sa goes Ve­gans fris­se to­fu­sa­la­de

Li­sa goes Ve­gans fris­se to­fu­sa­la­de

20 min.
(18)
recept Gnoc­chi met wal­no­ten, wit­lof & ba­si­li­cum

Gnoc­chi met wal­no­ten, wit­lof & ba­si­li­cum

10 min.
(107)
recept Cous­cous­capo­n­a­ta met au­ber­gi­ne

Cous­cous­ca­po­n­a­ta met au­ber­gi­ne

1 u. 35 min.
(53)
recept Oven­aard­ap­pe­len met kur­ku­ma en ro­mes­co

Oven­aard­ap­pe­len met kur­ku­ma en ro­mes­co

40 min.
(7)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.