Stoofschotels nemen misschien wel wat tijd in beslag om te maken, maar het is het wachten meer dan waard! De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de boeuf bourguigon, maar een (vegan) rendang of een stoof met pompoen weten we ook te waarderen.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoofschotels (571)

sorteer op
recept Geu­ri­ge In­do­ne­si­sche maal­tijd­soep met rijst en een ei­tje

Geu­ri­ge In­do­ne­si­sche maal­tijd­soep met rijst en een ei­tje

35 min.
(41)
recept Spaan­se scho­tel met chi­po­la­ta­worst­jes, olij­ven & ge­bak­ken gnoc­chi

Spaan­se scho­tel met chi­po­la­ta­worst­jes, olij­ven & ge­bak­ken gnoc­chi

20 min.
(42)
recept Snel­le Spaan­se to­ma­ten­stoof met ge­hakt­bal­le­tjes

Snel­le Spaan­se to­ma­ten­stoof met ge­hakt­bal­le­tjes

25 min.
(24)
recept Mid­den-Oos­ter­se shaks­hu­ka met zoe­te aard­ap­pel en spi­na­zie

Mid­den-Oos­ter­se shaks­hu­ka met zoe­te aard­ap­pel en spi­na­zie

30 min.
(70)
recept Kip in zoet­zu­re saus met noe­dels en punt­pa­pri­ka

Kip in zoet­zu­re saus met noe­dels en punt­pa­pri­ka

25 min.
(32)
recept Pit­ti­ge kip­cur­ry met pak­soi en zoe­te aard­ap­pel

Pit­ti­ge kip­cur­ry met pak­soi en zoe­te aard­ap­pel

25 min.
(18)
recept Pol­lo al­la cac­ci­a­to­ra

Pol­lo al­la cac­ci­a­to­ra

2 u. 35 min.
(10)
recept Bo­log­ne­se ra­vi­o­li met cher­ry­to­ma­ten­saus

Bo­log­ne­se ra­vi­o­li met cher­ry­to­ma­ten­saus

15 min.
(19)
recept Ita­li­aan­se kip met ci­a­bat­ta en gre­mo­la­ta

Ita­li­aan­se kip met ci­a­bat­ta en gre­mo­la­ta

45 min.
(8)
recept Cur­ry met pom­poen­saus

Cur­ry met pom­poen­saus

15 min.
(32)
recept Vis­stoof met pom­poen

Vis­stoof met pom­poen

15 min.
(40)
recept In bock­bier ge­stoof­de kip­pen­po­ten

In bock­bier ge­stoof­de kip­pen­po­ten

1 u. 30 min.
(42)
recept Pom­poen­stoof met bo­nen en worst

Pom­poen­stoof met bo­nen en worst

30 min.
(55)
recept Een­pans­ge­recht met spruit­jes

Een­pans­ge­recht met spruit­jes

15 min.
(84)
recept Ge­stoof­de kip in ap­pel­sap met sper­zie­bo­nen & aard­ap­pel

Ge­stoof­de kip in ap­pel­sap met sper­zie­bo­nen & aard­ap­pel

45 min.
(53)
recept Kip in ren­dang­saus

Kip in ren­dang­saus

1 u. 15 min.
(56)
recept Ve­gan ren­dang met spits­kool en pad­den­stoe­len

Ve­gan ren­dang met spits­kool en pad­den­stoe­len

1 u. 5 min.
(102)
recept Krui­di­ge spelt met me­di­te­ra­ne ra­ta­touil­le

Krui­di­ge spelt met me­di­te­ra­ne ra­ta­touil­le

1 u. 5 min.
(3)
recept Fran­se vis­stoof met zalm en mos­se­len

Fran­se vis­stoof met zalm en mos­se­len

25 min.
(6)
recept Ren­dang­bal­le­tjes met snij­bo­nen

Ren­dang­bal­le­tjes met snij­bo­nen

25 min.
(79)
recept Run­der­bal­le­tjes met pas­ta & cham­pig­non­saus

Run­der­bal­le­tjes met pas­ta & cham­pig­non­saus

25 min.
(10)
recept Ge­stoof­de ha­ris­sa­kip met bloem­kool & munt

Ge­stoof­de ha­ris­sa­kip met bloem­kool & munt

20 min.
(14)
recept Chi­li-boe­ren­kool­stoof met worst

Chi­li-boe­ren­kool­stoof met worst

25 min.
(5)
recept Ma­rok­kaan­se kip­stoof met ci­troen

Ma­rok­kaan­se kip­stoof met ci­troen

35 min.
(49)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.