Stoofschotels nemen misschien wel wat tijd in beslag om te maken, maar het is het wachten meer dan waard! De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de boeuf bourguigon, maar een (vegan) rendang of een stoof met pompoen weten we ook te waarderen.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoofschotels (552)

sorteer op
recept Kip in ren­dang­saus

Kip in ren­dang­saus

1 u. 15 min.
(53)
recept Ve­gan ren­dang met spits­kool en pad­den­stoe­len

Ve­gan ren­dang met spits­kool en pad­den­stoe­len

1 u. 5 min.
(82)
recept Krui­di­ge spelt met me­di­te­ra­ne ra­ta­touil­le

Krui­di­ge spelt met me­di­te­ra­ne ra­ta­touil­le

1 u. 5 min.
(3)
recept Fran­se vis­stoof met zalm en mos­se­len

Fran­se vis­stoof met zalm en mos­se­len

25 min.
(6)
recept Ren­dang­bal­le­tjes met snij­bo­nen

Ren­dang­bal­le­tjes met snij­bo­nen

25 min.
(71)
recept Tui­n­erw­ten-munt­pu­ree met ka­bel­jauw en cho­ri­zo

Tui­n­erw­ten-munt­pu­ree met ka­bel­jauw en cho­ri­zo

25 min.
(143)
recept Stoof van prei, to­maat, aard­ap­pel en ei

Stoof van prei, to­maat, aard­ap­pel en ei

15 min.
(203)
recept Chi­li con car­ne met stoof­vlees, kof­fie en cho­co­la­de

Chi­li con car­ne met stoof­vlees, kof­fie en cho­co­la­de

3 uur
(51)
recept Dahl met spi­na­zie

Dahl met spi­na­zie

40 min.
(152)
recept Mun­g­bo­nen­stoof met worst­jes, sja­lot­ten en pom­poen

Mun­g­bo­nen­stoof met worst­jes, sja­lot­ten en pom­poen

1 u. 10 min.
(14)
recept To­nijn-to­ma­ten­stoof met knap­pe­ri­ge boon­tjes

To­nijn-to­ma­ten­stoof met knap­pe­ri­ge boon­tjes

15 min.
(138)
recept Na­zo­mer­stoof met cour­get­te, spek & ven­kel

Na­zo­mer­stoof met cour­get­te, spek & ven­kel

1 u. 5 min.
(133)
recept Bo­nen­stoof met au­ber­gi­ne en olij­ven

Bo­nen­stoof met au­ber­gi­ne en olij­ven

15 min.
(26)
recept Tor­til­la's met var­kens­vlees, kool en ana­nas

Tor­til­la's met var­kens­vlees, kool en ana­nas

2 u. 30 min.
(45)
recept Erik van Loo's zoer­vleisj

Erik van Loo's zoer­vleisj

51 uur
(86)
recept Ea­sy pom­poen­chi­li

Ea­sy pom­poen­chi­li

40 min.
(294)
recept Cous­cous met mos­se­len en ka­bel­jauw

Cous­cous met mos­se­len en ka­bel­jauw

25 min.
(9)
recept Me­di­ter­ra­ne rund­vlees­ra­gout met po­len­ta

Me­di­ter­ra­ne rund­vlees­ra­gout met po­len­ta

3 u. 40 min.
(47)
recept Snel­le coq au vin blanc

Snel­le coq au vin blanc

30 min.
(102)
recept Me­di­ter­ra­ne groen­te­stoof met spelt­cous­cous en ei

Me­di­ter­ra­ne groen­te­stoof met spelt­cous­cous en ei

25 min.
(84)
recept Run­der­bal­le­tjes met pas­ta & cham­pig­non­saus

Run­der­bal­le­tjes met pas­ta & cham­pig­non­saus

25 min.
(9)
recept Ge­stoof­de ha­ris­sa­kip met bloem­kool & munt

Ge­stoof­de ha­ris­sa­kip met bloem­kool & munt

20 min.
(12)
recept Ma­rok­kaan­se kip­stoof met ci­troen

Ma­rok­kaan­se kip­stoof met ci­troen

35 min.
(46)
recept Ro­de­kool ge­stoofd in bal­sa­mi­co

Ro­de­kool ge­stoofd in bal­sa­mi­co

30 min.
(6)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.