Kinderen vinden het vaak heel leuk om met Kerstmis te helpen met koken en sfeer creëren. Kerstkoekjes bakken of een eigen kersttafel versieren. We hebben zelfs een echt kidskerstmenu. Maar ook met deze losse gerechten en tips kunnen jullie samen alle kanten op.

Koekenbakkers
Cookie time! Buiten is het koud, binnen staat de oven aan en wordt het deeg uitgerold. Laat je koekenbakkers zich uitleven op de 5 spices-kerstfiguurtjes. Of zet ze ’s ochtends vroeg aan het vlechten van kaneelbroodjes voor een onvergetelijk kerstontbijt.

Kinderkersttafel
Laat de kinderen mee borrelen met rendierknakworstjes en chocolademelk met slagroom uit hun zelfgemaakte rendierbeker. Ook altijd leuk: een eigen, zelf versierde kinderkersttafel. Leg daarvoor een wit papieren tafelkleed en potloden op tafel of laat ze naambordjes maken.

Eigen menu
Kinderen worden kok in hun eigen restaurant als je de gourmetset op tafel zet. Laat ze zelf kipsaté met mini-mais, een salami-kaaspannenkoekje bakken of garnalen grillen. Een andere topper is natuurlijk kaasfondue. Niets leuker dan van alles in kaas te dippen, toch?

Toetjes voor zoetjes
Voor toetjes hebben zoetjes altijd nog wel een plekje. Een taart versieren of het (van tevoren) zelf maken van een heerlijke frambozentoetje is bijna net zo leuk als het opeten ervan. Of steek de bbq aan en rooster gezellig met z’n allen marshmellows. Vrolijk kerstfeest!

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.