Borrel

Met een kaasplankje en bitterballen is het altijd goed borrelen, natuurlijk. Maar wat ook lekker weghapt zijn sushi-bitterballen, halloumifrietjes, moinkballs en onze favoriet: frachos. Maak het jezelf makkelijk en vul je aangeklede borrel met zelfgemaakte borrelhapjes aan met snacks van ah.nl

Borrel recepten

Italiaanse borrelplank
Italiaanse borrelplank

Italiaanse borrelplank

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 125 g mini-mozzarellabolletjes
  • 7.5 g verse basilicum
  • 200 g snoeptomaatjes
  • 100 g sweet piquanté peppers
  • 150 g nocellara olijven
  • 70 g parmaham
  • 70 g venkelsalami
  • 80 g mortadella con pistacchio
  • 40 g rucola
  • 1 el (olijf)olie
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • partyprikkers
  1. Scheur grotere basilicumblaadjes in kleinere stukjes. Rijg de mozzarellabolletjes, basilicumblaadjes en snoeptomaatjes aan de partyprikkers. Doe de prikkers in een kommetje en zet op de plank. Leg de sweet peppers op een borrelplank. Doe de olijven in een kommetje en zet op de plank. Leg de verschillende vleeswaren er bij.
  2. Garneer de borrelplank met de rucola en besprenkel met de olie. Zet de kommetjes met olijven en mozzarella-basilicum-tomaatspiesjes erbij of erop.

Style je borrelplank

Met een borrelplank is het altijd feest! Helemaal als je deze stylingtips toepast om van je borrelplateau een showstopper te maken. Aan de slag! TIP 1: KLEUR Gebruik zo veel mogelijk kleur (als dat past binnen je thema). Wist je dat je van alles kan gebruiken om mee te dippen? Naast komkommer, paprika, wortel en selderij zijn ook sperzieboontjes of radijsjes heerlijk. TIP 2: SNIJTECHNIEKEN Varieer in hoe je dingen snijdt. Zo creëer je een speelse borrelplank en ziet het er lekker ambachtelijk uit. TIP 3: SCHAALTJES Gebruik mooie en verschillende schaaltjes voor dips en kleine ingrediënten zoals olijven. TIP 4: HOOGTE Creëer hoogte door bijvoorbeeld soepstengels in een beker of hoog weckpotje te doen. Zit de jam in een mooi potje? Zet 'm zo op de plank. TIP 5: ORGANISCH Verdeel alles zo organisch mogelijk over de plank, ook dit geeft het een ambachtelijk gevoel. TIP 6: LOSJES Verdeel je vleeswaren zo losjes over de plank.
00:26