Gazpacho
Gazpacho

Gazpacho

Als verkoelende lunch of fris voorgerecht: gazpacho doet het goed op elk moment van een zomerse dag. Vol groente en zó gemaakt. Meenemen? Houd ’m lekker koel in een thermosfles.

Gazpacho recepten

Gazpacho maken
Gazpacho maken

Gazpacho maken

Ingrediënten

voor 4 porties
  • 50 g oud brood
  • 8 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 150 ml koud water
  • 1 groene paprika
  • 2 bosuien
  • 1 rode peper

Nodig in de keuken

  • blender of keukenmachine
  1. Snijd de korsten van het brood en snijd het in stukjes. Doe samen met een scheutje koud water in een kom en laat staan tot gebruik. Breng een pan water aan de kook. Verwijder eventueel het kroontje van de tomaat en kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Doe de tomaten in het hete water tot het velletje om krult. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat ze schrikken onder koud stromend water. Ontvel de tomaten. Halveer de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Schil de komkommer en snijd in grove stukken. Snijd de tomaten in grove stukken. Doe de groente met de knoflook, brood, olijfolie, azijn en het water in een blender en maal tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Zet de gazpacho afgedekt min. 2 uur in de koelkast.
  2. Snijd ondertussen de rest van de ongeschilde komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Halveer de groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de rode peper, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn. Serveer de groenten in aparte bakjes bij de gazpacho zodat iedereen naar eigen smaak garnituur kan toevoegen.

Gazpacho maken

Gazpacho is een koude soep voor een warme zomeravond. In deze video van Allerhande leer je hoe je een basis gazpachosoep kunt maken. Ook zie je hoe je een variatie daarop maakt, met geroosterde paprika. 
05:02