Campingrecepten

Koken op de camping? Ja graag! Want dat je wat wat minder pitten en pannen tot je beschikking hebt, wil niet zeggen dat je alleen maar soep en bonen uit blik hoeft te eten. Met een beetje creativiteit komt je een heel eind. Wat dacht je van nacho’s, paella of een pasta carbonara? Maak een flinke pan, dan kun je twee dagen vooruit. Of nodig gezellig de rest van het campingveldje uit, dan maak je nog vrienden ook.

Gevulde ciabatta met Coburgerham en mozzarella
Gevulde ciabatta met Coburgerham en mozzarella

Gevulde ciabatta met Coburgerham en mozzarella

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 verse ciabatta
  • 90 g verse pestospread
  • 200 g mozzarella maxi
  • 180 g coburgerham
  • 15 g verse basilicum
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Nodig in de keuken

  • vershoudfolie
  1. Snijd de ciabatta overlangs doormidden. Bestrijk de helften met de pestospread.
  2. Snijd de mozzarella in plakjes van een ½ cm en verdeel over de onderste helften van het brood. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Verdeel de blaadjes en de coburgerham over het brood met mozzarella. Laat de paprika uitlekken, dep droog met keukenpapier en verdeel erover.
  3. Leg de bovenste helften van het brood erop en wikkel het brood strak in vershoudfolie. Leg het tussen 2 snijplanken en zet er een paar blikken of iets anders zwaars op. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.