
Schaal- en schelpdieren

Mosselen in spicy tomatensaus
Ingrediënten
voor 2 personen- 1 komkommer
- 1½ el rijstazijn
- 2 kg verse mosselen
- 62½ g Spaanse chorizo
- 1 sjalot
- 350 ml tomato frito
Nodig in de keuken
- kaasschaaf
- Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange repen. Meng de komkommerlinten met de rijstazijn.
- Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in plakjes. Snipper de sjalot. Verhit een soeppan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur 3 min. Voeg de sjalot toe en fruit 30 sec. mee. Voeg de tomato frito en mosselen toe.
- Kook de mosselen op hoog vuur met de deksel op de pan in 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig. Verdeel de mosselen met de saus over de borden. Serveer met de salade.