Vegetarische ovenschotel
Vegetarische ovenschotel

Vegetarische ovenschotel

Vegetarische ovenschotel? Hier zit je goed! Van preischotel met zoete aardappelpuree tot ovenschotel met vegagehakt. We zetten de lekkerste recepten voor een vegetarische ovenschotel op een rijtje.

Vegetarische ovenschotel recepten

Ovenschotel van spinazie met kaas
Ovenschotel van spinazie met kaas

Ovenschotel van spinazie met kaas

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1½ el traditionele olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 kg diepvries spinazie
  • 3 middelgrote eieren
  • 125 ml crème fraîche light
  • 175 g geraspte oude Goudse kaas 48+
  • ¼ tl gedroogde nootmuskaat
  • 800 g verse aardappelpuree

Nodig in de keuken

  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met ⅓ van de olie. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat al roerend in ca. 10 min. ontdooien.
  2. Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de helft van de geraspte kaas met de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe. Schep door het spinaziemengsel.
  3. Roer de aardappelpuree los met een vork. Schep de helft van de puree over de ovenschaal en strijk glad. Verdeel eerst het spinaziemengsel en dan de rest van de puree erover. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.