Vegan hapjes

Feestje upcoming of gewoon lekker aan het bankhangen? Deze vegan hapjes zijn perfect voor ieder moment. Wat dacht je van vegan albondigas of avocadodip met snoepgroenten? Daar kan je gewoon niet van afblijven. Echt, probeer het maar!

Recepten voor vegan hapjes

Kruidige bloemkoolbites uit de oven met pittige mangodip
Kruidige bloemkoolbites uit de oven met pittige mangodip

Kruidige bloemkoolbites uit de oven met pittige mangodip

Ingrediënten

voor 6 personen
  • 400 g koelvers bloemkoolroosje
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl zout
  • 150 g zongerijpte mango
  • 1.5 tl sriracha sauce

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de bloemkoolroosjes in gelijke stukken van ca. 4 cm. en doe in een kom. Meng de olie, garam masala, uienpoeder, paprikapoeder en het zout. Spatel door de bloemkool.
  3. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
  4. Doe ondertussen de mango in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met de srirachasaus. Serveer de bloemkoolnuggets met de mangodip.

Vegan roomkaas voor de borrel

Een vegan borrelplank is makkelijker dan je denkt met deze vegan roomkaas. Let’s get the party started! INGREDIËNTEN150 g ongebrande cashewnoten½ tl zout 1 tl uienpoeder (potje 50 g, Verstegen)2 el vers citroensap3 el amandelmelk (of andere plantaardige melk)10 g platte peterselie (bakje 15 g)5 g bieslook (bakje 25 g)(kleine) keukenmachine vershoudfolieschaaltje (Ø 8 cm of 10 cm) Week de cashewnotenWeek de cashewnoten 4 uur in water. Laat uitlekken.Maak het mengselMix alles, behalve de verse kruiden, in de keukenmachine mooi glad. Voeg eventueel meer melk toe om het mengsel romiger te maken. Mix de kruiden door het mengselSnijd de peterselie en bieslook fijn en schep door het mengsel. Bedek het schaaltje met folie en schep het mengsel erin. Dek ook af met folie. Laat opstijven in de koelkastLaat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven. Serveer bij een vegan borrelplank (zie tip). TIP Deze roomkaas is maximaal 4 dagen houdbaar in de koelkast. Hij wordt na enkele dagen zelfs lekkerder en sterker van smaak.
00:34