Ramen zelf maken? Met deze ramen recepten voor de populaire noodles uit Japan zet je zelf een lekkere kom noedelsoep op tafel.

Wat is ramen?
Ramen is, in tegenstelling wat velen denken, de naam van het gerecht en niet van de noedels zelf. De Japanse noedelsoep bestaat in de basis uit een krachtige bouillon, noodles en verschillende toppings. Bijvoorbeeld een plakje buikspek, nori, groente of een zachtgekookt eitje. Dit hangt eigenlijk een beetje af van de regio.

Soorten ramen
Er zijn verschillende soorten ramen die ook weer per regio in Japan anders worden gegeten. Om te beginnen zijn er al verschillende soorten bouillon. De bekendste zijn shoyu (met soja), shio (met zout), miso (gefermenteerde bonen), tonkotsu (varken). Deze tares (basissen) worden vaak nog extra op smaak gebracht met gevogelte, vis of schaal-/schelpdieren. Vervolgens zijn er dus per regio andere noedels: dikke, dunne of of gekrulde. Ook bestaat er nog tsukemen, waarbij de noodles en de soep apart geserveerd worden en de noodles in de bouillon gedoopt worden.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.