Vijgen

Platbrood met ham, ricotta & vijgen
Platbrood met ham, ricotta & vijgen

Platbrood met ham, ricotta & vijgen

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 40 g Pecorino Romano
  • 250 g ricotta
  • 2 el kraanwater
  • 200 g speltbloem
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 4 verse vijgen
  • 2 el hazelnootolie
  • 100 g Coburger rauwe ham
  • 40 g rucola

Nodig in de keuken

  • deegroller
  1. Rasp de Pecorino Romano en meng met de ricotta. Vorm hier een bolletje per persoon van. Meng de rest van de ricotta met het water. Voeg de bloem, het zout en de bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm hier ook een bol per persoon van. Duw in elke bol deeg een bolletje kaas. Vouw het deeg er weer omheen zodat de kaas in het midden zit. Rol de deegbollen uit tot cirkels van 15 cm doorsnee.
  2. Neem 2 koeken­pannen en verhit in elk 1 el olijfolie. Bak in elke pan 1 platbrood in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo ook de overige platbroden.
  3. Snijd de vijgen in plakjes. Besprenkel de platbroden met de hazelnootolie. Verdeel de vijgen, ham en rucola erover. Serveer de platbroden direct. Garneer eventueel met extra geraspte Pecorino Romano.