Recept afbeelding: Curry

Curry

Curry = jummie! En… veelzijdig. Er zijn ontzettend veel soorten curry. Van met of zonder vlees of vis tot verschillende kruidenmengsels en bereidingswijzen. Wist je bijv. dat je voor curry niet eens altijd kerriepoeder nodig hebt? Plus: de volgende dag is –ie vaak nog lekkerder. Extra portie maken dus!

Curry recepten

Recept afbeelding: Thaise curry met kip

Thaise curry met kip

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g witte rijst
  • 300 g kipfilet
  • 2 el zonnebloemolie
  • 70 g yellow curry paste
  • 3 tomaten
  • 450 g diepvries tuinerwten
  • 165 ml kokosroom
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Verhit olie in een wok en bak de kip in 3 min. rondom bruin. Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. mee. Snijd de tomaat in partjes. Voeg de tomaat en bevroren tuinerwten toe en bak nog 3 min. Schenk de kokosroom erbij en laat 3 min. stoven. Breng op smaak met zout. Serveer de curry met de rijst.

Rode curry met kip en boontjes maken

Veel landen hebben hun eigen curry met een unieke smaak. Wij gaan in de basis een Thaise rode curry maken. In de variant maken we een rode curry met garnalen.02:23